Relish van jonge maïs

Heerlijk bij geroosterd vlees, vis of groente

  • Bereidingstijd: circa 30 min.
    Kooktijd: circa 40 min.

  • 1, 5 kilo relish (3- 4 potten)

Inmaken; de essentials

Inmaken Bij inmaken is het heel belangrijk dat je werkt met schone materialen. Als je potten of deksels niet goed schoon zijn, krijg je snel bederf en kun je net zo goed niet inmaken. Ook de materialen waarmee je kookt moeten goed schoon zijn. Potten, inmaakringen (de afsluitrubbers) en deksels kook je 5 minuten in…

Benodigdheden

  • 4 steriele inmaakpotten van 350 ml

Ingredienten

  • 5 rode paprika's, in blokjes
  • 2 groene paprika's, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 150 g suiker
  • 1 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 10 g zeezout
  • 15 g mosterdpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen geelwortel
  • 400 g maïskorrels (van 3 à 4 maïskolven)
  • 5 g pectine (optioneel)

Werkwijze

Stap 1/ Doe de paprika blokjes samen met de uien, azijn, suiker, zout en peper in een pan en breng alles aan de kook. Kook het mengsel ± 5 minuten.

Stap 2/ Maak met 2 eetlepels water een papje van het mosterdpoeder, gemberpoeder en kurkuma en roer het door de groenten. Voeg de maiskorrels toe en breng alles tegen de kook. Laat de relish op laag vuur ± 30 – 40 minuten heel zachtjes koken en indampen. Schep regelmatig om. Doe de relish over in steriele potten en sluit ze af.

Lees hier het blog over inmaak essentials

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.