Gluhwein / Bisschopswijn

Kruidige stevige bisschopswijn. Was het maar altijd Sinterklaas...

  • bereiden: 10 min.
    afkoelen: 30 min.

  • 8 glazen

Bisschopswijn

Bisschopswijn Bisschopswijn en Glühwein zijn eigenlijk hetzelfde. Alleen wordt de één rond Sinterklaas gedronken en de andere met Kerst. Veel mensen die Glühwein maken doen dit met een eenvoudige wijn of met een kant en klaar product . Ik adviseer echter om een jonge soepele rode wijn te gebruiken met weinig tannines. Zo krijgen de specerijen meer ruimte om hun…

Ingredienten

  • 1 fles jonge rode wijn (weinig tannine, bv Spaanse Temranillo)
  • 400 ml water
  • 1 sinaasappel
  • 2 pimentbollen
  • 5 kruidnagels
  • 100 g suiker
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kaneelstokken
  • 100 ml cognac of vieux
  • 100 ml rode port

Werkwijze

Stap 1/ Verhit de wijn met het water in een pan op laag vuur.

Stap 2/ Snijd de sinaasappel met schil en al in grote stukken en doe deze samen met de piment, kruidnagels, suiker, laurier en kaneelstokken bij de wijn.

Stap 3/ Laat de wijn 20 min. trekken op laag vuur (het mag niet koken!). Laat afkoelen en zeef sinaasappel en de specerijen er uit. Roer de cognac en port erdoor.

Bekijk hier de video

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.