Boekweitpannenkoekjes met pompoen en spinazie

Rijk belegde boekweitpannenkoekjes. De combinatie van pompoen, spinazie en geitenkaas is heerlijk!

  • 30 min bereidingstijd
    15 min wachttijd

  • 4

Waarom dit recept werkt:

*De groentebouillon in het beslag van de pannenkoeken geeft een hartige smaak

*De combinatie van zachte pompoenpuree, spinazie, geitenkaas en knapperige noten is echt geweldig

Benodigdheden

  • Bakplaat

Ingredienten

  • 160 g boekweitmeel
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 el kokosolie (om in te bakken)
  • 800 g pompoen (1 kleine haikido)
  • 200 g verse bladspinazie
  • 50 g ongepelde hazelnoten
  • 100 g geitenkaas

Werkwijze

*Klik hier voor het groentebouillon recept.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2/ Mix voor het deeg het boekweitmeel met 320 ml groentebouillon tot een dun beslag. Bak in een koekenpan, met de helft van de kokosolie, 4 dunne pannenkoekjes van het beslag.

Stap 3/ Verdeel de pannenkoeken over 2 met bakpapier bekleedde bakplaten.

Stap 4/ Was de pompoen goed. Snijd doormidden en verwijder de pitten met een lepel Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

Stap 5/ Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pompoenblokjes ca. 3 min. tot ze bruin kleuren. Voeg de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de pompoen in ca. 5 min. gaar sudderen.

Stap 6/ Doe de pompoen over in een kom en prak of blender tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de pannenkoeken met het pompoenmengsel.

Stap 7/ Was de spinazie en breng in een ruime pan met aanhangend vocht aan de kook. Verhit tot alle spinazie is geslonken. Giet af op een zeef en druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit. Verdeel de spinazie over de pannenkoeken.

Stap 8/ Hak de hazelnoten in kleine brokken en bestrooi de pannenkoeken met de hazelnoten.

Stap 9/ Brokkel de geitenkaas  in stukjes over de pannenkoeken en bak ze nog ca. 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.