Chocolade Avocadotaart

Glutenvrij, geen geraffineerde suiker, heerlijke taart!

suikervervangers

Chocolade Avocadotaart

Ovengebruik: 180° C conventioneel, 160° C hete lucht Gebruik een ovensteen (als je die hebt) en plaats deze op 1/3 hoogte in de oven op een rooster. Bak rechtstreeks op de ovensteen. Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed de springvorm met bakpapier tot bovenaan de rand. Stap 2/ Schil de zoete aardappels…

Benodigdheden

  • springvorm 26 cm
  • bakpapier

Ingredienten

  • Voor de bodem:
  • 2 zoete aardappels (400 g)
  • 75 g cacao
  • 100 g amandelmeel
  • 3 g zout
  • 5 g baking soda
  • 2 eieren (m)
  • 100 g dikke yoghurt
  • 50 g cacaonibs
  • Voor de vulling:
  • 150 g kokosolie
  • 2 limoenen
  • 1 vanillestokje
  • 5 rijpe avocado's
  • 150 g ahornsiroop
  • 50 g gepelde pistachenoten

Werkwijze

Ovengebruik: 180° C conventioneel, 160° C hete lucht
Gebruik een ovensteen (als je die hebt) en plaats deze op 1/3 hoogte in de oven op een rooster. Bak rechtstreeks op de ovensteen.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed de springvorm met bakpapier tot bovenaan de rand.

Stap 2/ Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Breng ze met weinig water aan de kook, zet een deksel op de pan en kook ze ± 10 minuten gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Stamp ze aardappels tot een fijne puree. Meet 250 gram van de puree af en meng hier de cacao en voldoende kookwater door tot de puree smeuïg wordt (± 3 eetlepels). Laat 5 minuten afkoelen.

Stap 3/ Meng het amandelmeel met het zout en bakingsoda in een kom. Klop de eieren los en roer ze samen met de zoete aardappelpuree en yoghurt door het amandelmeel. Spatel de cacaonibs erdoor en verdeel het beslag over de bodem van de springvorm.

Stap 4/ Bak de taart 30 minuten en laat afkoelen op een rooster. Laat in de springvorm.

Stap 5/ Smelt de kokosolie op laag vuur. Laat niet heet worden.

Stap 6/ Rasp de schil van de limoenen en pers het sap eruit.

Stap 7/ Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schaap de zaadjes eruit.

Stap 8/ Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.

Stap 9/ Pureer de avocado’s met het limoensap, limoenschil, vanillezaadjes, kokosolie en ahoornsiroop in een keukenmachine tot een gladde puree.

Stap 10/ Schep de avocadopuree op de bodem van de afgekoelde taart. Bestrooi met pistachenoten en laat de taart nog minimaal 1 uur in de koeling opstijven.

2 Reacties op "Chocolade Avocadotaart"

  • Marijke

    5 februari 2017 om 09:21

    Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen.

    • Eke Mariën

      5 februari 2017 om 20:35

      Hoi Marijke,

      Het makkelijkste is om je even in te schrijven op mijn website. Op de homepage bovenaan vind je een blokje waarin je je mailadres kan achterlaten om je te abonneren op mijn nieuwsbrief. Er komt ook een popup schermpje als je naar beneden scrolt op de site. Succes! Groet, Eke

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.