Bosbessenparfait
Heerlijk romig ijs zonder ijsmachine.

desserts 30 minuten
6 uur vriezen6-8 personen
Benodigdheden
- Steelpan met dikke bodem
- Mixer
- cakevorm
- plastic folie
Ingredienten
- 100g suiker
- 2 el water
- 2g zout
- 1 ei
- 5 eierdooiers
- 5 dl slagroom
- 300g bosbessen
- 100g geleisuiker
Werkwijze
Bekijk de video over bosbessenparfait.
Stap 1/ Kook de suiker met het water en het zout in een steelpan met dikke bodem tot een heldere siroop. Draai het vuur laag en laat voor ±10 pruttelen.
Stap 2/ Klop met een mixer het ei met de dooiers luchtig en giet hier de suikersiroop bij in een dunne straal. Ga door met mixen tot het mengsel is afgekoeld.
Stap 3/ Sla de slagroom lobbig en spatel deze door het eimengsel.
Stap 4/ Breng 200g van de bosbessen met een bodempje water en de geleisuiker aan de kook, zodat de bessen knappen en de suiker oplost.
Stap 5/ Laat de jam afkoelen en spatel het losjes door het slagroommengsel. Het is de bedoeling dat de fruitpuree en room niet goed mengen, zo krijg je een mooie swirl in het ijs.
Stap 6/ Giet het mengsel in een cakevorm van ±1 liter. Dek af met plasticfolie en vries de parfait minimaal 6 uur in tot deze stevig is.
Stap 7/ Los de parfait uit de cakevorm en snijd er plakken van. Serveer met de rest van de bosbessen.
Fotografie: Provision Photography