bakken vegan Kennis Speculogie, het hoe en waarom van speculaas bakken Speculaas wordt altijd gemaakt van bloem, boter, suiker, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Soms wordt er ook een klein beetje water… Bakkenvegan
kooktechnieken vis Kennis De Perfecte Ceviche Wat maakt een goede ceviche zo onweerstaanbaar? Wat maakt de perfecte ceviche? De combinatie van malse, rauwe vis, fris limoensap… KooktechniekRecept
extraheren groenten oven Kennis De perfecte Parmigiana di Melanzane Over het hoe en waarom van de lekkerste Parmigiana die Melanzane Recept
bakken kooktechnieken oven Kennis De perfecte appeltaart Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Het is onmogelijk om één recept te geven van de perfecte… AlgemeenBakken
Kennis Moleculaire koken passé? Anno 2020 lijkt de moleculaire keuken verleden tijd. De met stikstof kokende tv-koks hebben de rook verruild voor het boetseren… ActueelGeschiedenis
de perfecte pasta Kennis De perfecte pasta carbonara De kunst van het koken van de perfecte spaghetti alla carbonara is de kunst van het weglaten en goed timen…. KookkennisRecept
achtergrond minder zout Kennis Smaken op de tong Alles wat we eten en drinken ‘gaat over de tong’. Als we geen smaakpapillen op de tong zouden hebben, zouden… ActueelGezondheid
achtergrond aroma Kennis Aroma en zetmeel We vallen meteen met de deur in huis: aroma, een van de belangrijkste componenten voor de smaak, gaat niet goed… Kookkennis
achtergrond Kennis Keukenlab Inleiding Keukenlab Of je nu een simpel eitje kookt of een stukje vis sous-vide gaart in een temperatuur gecontroleerd waterbad,… ActueelKookkennis