keukenlab Maillardreacties Kennis Quest Kookt I: De Maillardreacties Vanaf Quest nr 6 (juni 2023) heeft Koken met Kennis een rubriek in dit populair wetenschappelijke maandblad. Hieronder het eerste… Keukenlab
asperges groenten Kennis Asperges koken De witte asperge behoort tot de elite van groenten die de hoofdrol krijgen op je bord. Niet zonder reden, de groente… IngrediëntenTechnieken
patisserie taart Kennis Speculogie, het hoe en waarom van speculaas bakken Speculaas wordt altijd gemaakt van bloem, boter, suiker, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Soms wordt er ook een klein beetje water… IngrediëntenTechnieken
groenten Kennis De perfecte parmigiana di melanzane Over het hoe en waarom van de lekkerste Parmigiana die Melanzane Ingrediënten
patisserie taart Kennis De perfecte appeltaart Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Het is onmogelijk om één recept te geven van de perfecte… Ingrediënten
aroma smaak Kennis Smaken op de tong Alles wat we eten en drinken ‘gaat over de tong’. Als we geen smaakpapillen op de tong zouden hebben, zouden… Keukenlab
aroma smaak Kennis Aroma en zetmeel We vallen meteen met de deur in huis: aroma, een van de belangrijkste componenten voor de smaak, gaat niet goed… Keukenlab
Kennis Keukenlab Inleiding Keukenlab Of je nu een simpel eitje kookt of een stukje vis sous-vide gaart in een temperatuur gecontroleerd waterbad,… Keukenlab
Kennis Bakken met Kennis recensies Eke Mariën leert ons ‘het waarom’ van het bakproces, op dezelfde manier waarop hij ons ‘het waarom’ van het koken… Actueel