Koken met Kennis
Leert je beter en lekkerder koken
  • online cursussen
  • recepten
  • video’s
  • blogs
  • workshops

Kookkennis Blog

achtergrond
Kennis

Koken met Kennis recensies

Wetenschappelijk koken: door chemische kennis begrijpen waarom bepaalde bereidingswijzen belangrijk zijn (bijvoorbeeld pasta in zout water koken, friet goed omschudden…

ActueelKookkennis
emulgeren mayonaise
Kennis

Emulgeren en schiften (mayologie)

Hoe het kan dat mayonaise dik wordt en waarom het schift

Kookkennis
Kennis

Word lid van de Kennisclub!

Beste Geïnteresseerde, Na een intekenperiode van 2 maanden hebben we helaas moeten constateren dat er niet voldoende animo is voor…

Actueel
achtergrond kooktechnieken
Kennis

Zuren en basen

Bijna al ons eten bevat zuren en basen. Zuur is een bekende smaak, die proef je als je fruit eet….

AlgemeenKookkennis
aroma verdampen
Kennis

Verdamping van aroma

Natuurlijk beschouw je het als een compliment als je gasten roepen: “Wat ruikt het hier lekker!” Die heerlijke geur in…

AlgemeenKookkennis
Kennis

De Maillardreactie

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je vlees aanbakt voor het stoven? Of waarom je een bouillon zo lang…

Actueel
barbecue kooktechnieken
Kennis

Barbecueën mét Kennis

Barbecueën is meer dan een kooktechniek. Het staat symbool voor de beheersing van de mens over het vuur. Cruciaal daarbij…

apparatuurKookkennisseizoen
asperges sous vide
Kennis

Asperges sous vide

Er zijn honderden manieren om asperges te bereiden, maar er kan er maar één de beste zijn: asperges sous vide….

ActueelapparatuurKooktechniek
bakken meringue vegan
Kennis

Aquafaba, de beste eiwitvervanger

Aquafaba is één van de nieuwste ingrediënten in de keuken en wordt gebruikt als eiwitvervanger. Het bestond al veel langer…

ActueelKookkennisKooktechniek
  • < Vorige
  • Volgende >

Nieuwsbrief

Categorieën

  • Actueel
  • Algemeen
  • apparatuur
  • Bakken
  • Geschiedenis
  • Gezondheid
  • ijs
  • Kookkennis
  • Kooktechniek
  • Recept
  • seizoen
  • snoepgoed

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home

  • Cursussen
  • Video's
  • Recepten
  • Workshops

Kennis

  • Algemeen
  • Kooktechniek
  • Kookkennis
  • Actueel

Over ons

  • Wie zijn wij?
  • Missie
  • Publicaties
  • Kennis inhuren?

Contact

  • eke@hetkookkantoor.nl
Realisatie door RK Mediadesign
© Copyright 2022, Koken met Kennis

Menu

  • online cursussen
  • recepten
  • video’s
  • blogs
  • workshops

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.