Kennis Bakken met Kennis recensies Eke Mariën leert ons ‘het waarom’ van het bakproces, op dezelfde manier waarop hij ons ‘het waarom’ van het koken… ActueelKookkennis
achtergrond Kennis Koken met Kennis recensies Wetenschappelijk koken: door chemische kennis begrijpen waarom bepaalde bereidingswijzen belangrijk zijn (bijvoorbeeld pasta in zout water koken, friet goed omschudden… ActueelKookkennis
emulgeren mayonaise Kennis Emulgeren en schiften (mayologie) Hoe het kan dat mayonaise dik wordt en waarom het schift Kookkennis
Kennis Word lid van de Kennisclub! Beste Geïnteresseerde, Na een intekenperiode van 2 maanden hebben we helaas moeten constateren dat er niet voldoende animo is voor… Actueel
achtergrond kooktechnieken Kennis Zuren en basen Bijna al ons eten bevat zuren en basen. Zuur is een bekende smaak, die proef je als je fruit eet…. AlgemeenKookkennis
aroma verdampen Kennis Verdamping van aroma Natuurlijk beschouw je het als een compliment als je gasten roepen: “Wat ruikt het hier lekker!” Die heerlijke geur in… AlgemeenKookkennis
Kennis De Maillardreactie Heb je je wel eens afgevraagd waarom je vlees aanbakt voor het stoven? Of waarom je een bouillon zo lang… Actueel
barbecue kooktechnieken Kennis Barbecueën mét Kennis Barbecueën is meer dan een kooktechniek. Het staat symbool voor de beheersing van de mens over het vuur. Cruciaal daarbij… apparatuurKookkennisseizoen
asperges sous vide Kennis Asperges sous vide Er zijn honderden manieren om asperges te bereiden, maar er kan er maar één de beste zijn: asperges sous vide…. ActueelapparatuurKooktechniek