emulgeren mayonaise Kennis Emulgeren en schiften (mayologie) Hoe het kan dat mayonaise dik wordt en waarom het schift Kookkennis
Kennis Word lid van de Kennisclub! Beste Geïnteresseerde, Na een intekenperiode van 2 maanden hebben we helaas moeten constateren dat er niet voldoende animo is voor… Actueel
achtergrond kooktechnieken Kennis Zuren en basen Bijna al ons eten bevat zuren en basen. Zuur is een bekende smaak, die proef je als je fruit eet…. AlgemeenKookkennis
aroma verdampen Kennis Verdamping van aroma Natuurlijk beschouw je het als een compliment als je gasten roepen: “Wat ruikt het hier lekker!” Die heerlijke geur in… AlgemeenKookkennis
Kennis De Maillardreactie Heb je je wel eens afgevraagd waarom je vlees aanbakt voor het stoven? Of waarom je een bouillon zo lang… Actueel
barbecue kooktechnieken Kennis Barbecueën mét Kennis Barbecueën is meer dan een kooktechniek. Het staat symbool voor de beheersing van de mens over het vuur. Cruciaal daarbij… apparatuurKookkennisseizoen
asperges sous vide Kennis Asperges sous vide Er zijn honderden manieren om asperges te bereiden, maar er kan er maar één de beste zijn: asperges sous vide…. ActueelapparatuurKooktechniek
bakken meringue vegan Kennis Aquafaba, de beste eiwitvervanger Aquafaba is één van de nieuwste ingrediënten in de keuken en wordt gebruikt als eiwitvervanger. Het bestond al veel langer… ActueelKookkennisKooktechniek
achtergrond inmaken Kennis Groenten inmaken Voor groenten geldt: hoe verser hoe beter. Maar soms heb je zoveel groenten in huis dat je ze gewoon niet… KookkennisKooktechniek