Koken met Kennis
Leert je beter en lekkerder koken
  • Recepten
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Tools
  • Keukenlab

Kookkennis Blog

keukenlab Maillardreacties
Kennis

Quest Kookt I: De Maillardreacties

Vanaf Quest nr 6 (juni 2023) heeft Koken met Kennis een rubriek in dit populair wetenschappelijke maandblad. Hieronder het eerste…

Keukenlab
asperges groenten
Kennis

Asperges koken

De witte asperge behoort tot de elite van groenten die de hoofdrol krijgen op je bord. Niet zonder reden, de groente…

IngrediëntenTechnieken
patisserie taart
Kennis

Speculogie, het hoe en waarom van speculaas bakken

Speculaas wordt altijd gemaakt van bloem, boter, suiker, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Soms wordt er ook een klein beetje water…

IngrediëntenTechnieken
groenten
Kennis

De perfecte parmigiana di melanzane

Over het hoe en waarom van de lekkerste Parmigiana die Melanzane

Ingrediënten
patisserie taart
Kennis

De perfecte appeltaart

Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Het is onmogelijk om één recept te geven van de perfecte…

Ingrediënten
aroma smaak
Kennis

Smaken op de tong

Alles wat we eten en drinken ‘gaat over de tong’. Als we geen smaakpapillen op de tong zouden hebben, zouden…

Keukenlab
aroma smaak
Kennis

Aroma en zetmeel

We vallen meteen met de deur in huis: aroma, een van de belangrijkste componenten voor de smaak, gaat niet goed…

Keukenlab
Kennis

Keukenlab

Inleiding Keukenlab Of je nu een simpel eitje kookt of een stukje vis sous-vide gaart in een temperatuur gecontroleerd waterbad,…

Keukenlab
Kennis

Bakken met Kennis recensies

Eke Mariën leert ons ‘het waarom’ van het bakproces, op dezelfde manier waarop hij ons ‘het waarom’ van het koken…

Actueel
  • Volgende >

Categorieën

  • Actueel
  • Ingrediënten
  • Keukenlab
  • Technieken
  • Tools

De Koken met Kennis nieuwsbrief verschijnt elke maand en staat vol met interessante kookweetjes, updates van de website en andere nieuwswaardigheden.

loader

Nieuwsbrief

Wil jij lekkerder en beter leren koken met kennis? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een update. 

Home

  • Recepten
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Tools
  • Keukenlab

Kennis

  • Actueel
  • Cursussen
  • Video's

Over ons

  • Wie zijn wij?
  • Missie
  • Publicaties
  • Kennis inhuren?

Contact

  • eke@hetkookkantoor.nl
Realisatie door RK Mediadesign
© Copyright 2023, Koken met Kennis

Menu

  • Recepten
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Tools
  • Keukenlab

Lekkerder leren koken?

loader

Nieuwsbrief

Wil jij lekkerder en beter leren koken met kennis? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een update.