Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C conventioneel of 180 °C hetelucht.

Stap 2/ Snij de rabarber in stukken van 18 cm (2 centimeter smaller dan de vorm) en halveer ze over de lengte. Maal de peperkorrels grof in de vijzel. Hussel ze in een kom om met 100 g van de suiker, rabarber en rozenwater. Spreid ze uit in een bakblik en dek af met aluminiumfolie. Gaar de rabarber 20 minuten in de oven. Laat uitlekken en vang het vocht op. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C, respectievelijk 150 °C.

Stap 3/ Breek de biscuits in grove stukken en maal ze met 75 gram van de boter in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Vet de bakvorm goed in met de rest van de boter en druk het biscuitdeeg goed aan in de bodem van de vorm.

Stap 4/ Bak de taartbodem 10 minuten in het midden van de oven. Bij voorkeur op een ovensteen zoals in deze video.

Stap 5/ Snij het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit met een lepel. Verwarm de roomkaas op matig vuur en smelt de chocola erdoor. Doe over in een kom en mix er de eieren, de rest van de suiker en de vanillezaadjes door.

Stap 6/ Giet de vulling in de vorm en bak de witte-chocoladetaart 30 minuten in het midden van de oven. Laat de taart op een rooster 30 minuten afkoelen en vervolgens nog een uur in de koelkast.

Stap 7/ Haal de taart uit de vorm en beleg met de stukjes rabarber. Verhit het rabarbervocht in een steelpannetje. Roer het aardappelzetmeel (of maizena) los met 2 eetlepels water en voeg het toe aan het hete rabarbervocht, zodat het bindt. Lepel over de witte-chocoladetaart met rabarber en laat afkoelen.

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.