Koken met Kennis
Leert je beter en lekkerder koken
  • Recepten
  • Video’s
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Kookkennis
  • Workshops

Kookkennis Blog

meringue patisserie
Kennis

Aquafaba, de beste eiwitvervanger

Aquafaba is één van de nieuwste ingrediënten in de keuken en wordt gebruikt als eiwitvervanger. Het bestond al veel langer…

IngrediëntenKeukenlab
conserveren groenten
Kennis

Groenten inmaken

Voor groenten geldt: hoe verser hoe beter. Maar soms heb je zo veel groenten in huis dat je ze gewoon…

IngrediëntenKeukenlabTechnieken
frituren
Kennis

De perfecte kroket

Zonder krokante korst, geen perfecte kroket. Een kroket moet ‘krak’ zeggen als je er in bijt. En de korst moet…

KeukenlabTechnieken
bakken koekenpan
Kennis

Welk gerecht in welke koekenpan?

In dit blog schreef ik over koekenpannen van staal, aluminium en gietijzer, en met drie soorten coatings: teflon, keramisch en…

KeukenlabTools
bakken koekenpan
Kennis

Wat is de juiste pan voor welk gerecht?

Aanbakken is één van de grootste frustraties voor een kok. Ik vind niks vervelender dan een pannenkoek die aan de…

KeukenlabTools
eieren
Kennis

Eieren scheiden

! Sterker nog, in het huwelijk van eiwit en eidooier, betekent een scheiding meestal het begin van een smakelijk avontuur…

IngrediëntenKeukenlab
karamellisatie Maillardreacties
Kennis

Karamellisatie

Karamelliseren is een heerlijk woord. Ik weet zeker dat de gedachte eraan bij veel mensen het water in de mond…

Keukenlab
aroma smaak
Kennis

Smaak

Smaak Over smaak valt niet te twisten. Maar is dat wel zo? Is er niet een mogelijkheid om objectief over…

Keukenlab
groenten knolselderij
Kennis

Seizoen: knolselderij

Niet moeders mooiste, wél een juweeltje in de keuken. Zonder knolselderij maak je geen echte erwtensoep of geurige bouillon. Knolselderij…

IngrediëntenKeukenlab
  • < Vorige
  • Volgende >

Categorieën

  • Actueel
  • Ingrediënten
  • Keukenlab
  • Technieken
  • Tools

De Koken met Kennis nieuwsbrief verschijnt elke maand en staat vol met interessante kookweetjes, updates van de website en andere nieuwswaardigheden.

Home

  • Recepten
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Tools
  • Keukenlab

Kennis

  • Actueel
  • Cursussen
  • Video's

Over ons

  • Wie zijn wij?
  • Missie
  • Publicaties
  • Kennis inhuren?

Contact

  • eke@hetkookkantoor.nl
Realisatie door RK Mediadesign
© Copyright 2025, Koken met Kennis

Menu

  • Recepten
  • Video’s
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Kookkennis
  • Workshops

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.