4 Reacties op "De ultieme citroencake"

 • Mathilda Romans

  30 april 2020 om 08:33

  Ben erg gek op citroencake maar vind deze veel te zoet (ik eet verder bijna geen toegevoegde suikers). Is het geen uitdaging voor je om eens gebak met minder suiker te ontwikkelen?
  Groet Mathilda

  • Eke Mariën

   6 mei 2020 om 15:08

   He Mathilda, ja je hebt helemaal gelijk. De citroentaart is super zoet. Je bent niet de enige die daar over klaagt. In mijn boek Bakken met Kennis heb ik een hoofdstuk geschreven over het weglaten of vervangen van o.a. suiker in gebak. Daar vind je veel tips hoe je met minder of andere suiker afkan. Interessant punt wat ik nu ook meeneem in de ontwikkeling van onze nieuwe vegan bakcursus die we in juni online gaan geven. Dank voor je input!

 • Cilia

  1 oktober 2017 om 00:58

  Ik ben gek op citroen dus ik wil deze cake graag bakken. Omdat ik in Australia woon en we hier geen shortening hebben, kan ik daar gewoon extra boter voor in de plaats gebruiken?

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.