Koken met Kennis
Leert je beter en lekkerder koken
  • Recepten
  • Video’s
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Kookkennis
  • Workshops

Kookkennis Blog

ijs
Kennis

Lekker romig en toch fris: sorbetijs

Interview met Cook & Chemist uit Delicious magazine over Sorbetijs. Eke Marien (cook) en Jan Groenewold (chemist) perfectioneren keer op…

KeukenlabTechnieken
patisserie
Kennis

Bakpoeder of bakingsoda?

Gebak heeft lucht nodig waarin de aroma’s zich kunnen verzamelen, voor knapperigheid of voor een sponzige textuur. In koekjes, muffins,…

IngrediëntenKeukenlab
chocola koekjes patisserie
Kennis

Ultimate chewy chocolate chip cookies

Opeens zijn ze overal: de Amerikaanse chocolate chip cookies. De Nederlandse vertaling klinkt veel minder smakelijk zoals zo vaak in…

KeukenlabTechnieken
fruit patisserie
Kennis

Rabarber crumble

Rabarber crumble In de meivakantie was ik in Engeland en lunchte ik met m’n gezin in een prachtige pub. Voor…

KeukenlabTechnieken
cakes patisserie
Kennis

Drie keer cake

Vaak lijken de simpelste gerechten nog flink tegen te vallen. Zo heb ik altijd problemen gehad met het bakken van…

KeukenlabTechnieken
cakes chocola patisserie
Kennis

Super chewy brownies

Ik ben een tijd lang verslaafd geweest aan Brownies. In mijn  bakte ik ze bijna elke dag. Ik had daarvoor…

KeukenlabTechnieken
aardappelen frituren
Kennis

De perfecte friet

Friet heeft een imago probleem. Het is vet en daarom ongezond. Maar goeie frieten hoeven helemaal niet vet te zijn….

KeukenlabTechnieken
eieren sauzen
Kennis

Hollandaise en bearnaise

Bearnaise is mijn favoriete saus. Zeker in combinatie met gepocheerde eieren. Ik heb de saus daarom ontelbare keren staan kloppen….

KeukenlabTechnieken
Kennis

Geschift van mayonaise

Geschift van mayonaise Zelf wel eens geschift geworden van mayonaise maken? Ik wel maar ik weet nu wat me te…

IngrediëntenKeukenlabTechnieken
  • < Vorige
  • Volgende >

Categorieën

  • Actueel
  • Ingrediënten
  • Keukenlab
  • Technieken
  • Tools

De Koken met Kennis nieuwsbrief verschijnt elke maand en staat vol met interessante kookweetjes, updates van de website en andere nieuwswaardigheden.

Home

  • Recepten
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Tools
  • Keukenlab

Kennis

  • Actueel
  • Cursussen
  • Video's

Over ons

  • Wie zijn wij?
  • Missie
  • Publicaties
  • Kennis inhuren?

Contact

  • eke@hetkookkantoor.nl
Realisatie door RK Mediadesign
© Copyright 2025, Koken met Kennis

Menu

  • Recepten
  • Video’s
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Kookkennis
  • Workshops

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.