Koken met Kennis
Leert je beter en lekkerder koken
  • Recepten
  • Video’s
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Kookkennis
  • Workshops

Kookkennis Blog

magnetron sauzen
Kennis

Warme mayonaise

Warme mayonaise-soufflé met chips Met deze wonderlijke warme mayonaise breng ik een ode aan de magnetron. Misschien ga ik met…

KeukenlabTechnieken
specerijen
Kennis

Nederlandse specerijen

Lekker koken met de VOC specerijen: foelie, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en peper. Nederland is rijk geworden met de handel in…

IngrediëntenKeukenlab
oven patisserie
Kennis

Oven kennis: meet your oven!

Om goed te kunnen bakken, moet je je oven leren kennen. Doet ‘ie wel wat ‘ie zegt? Klopt de aangegeven…

KeukenlabTools
cakes patisserie
Kennis

Perfecte Cheesecake

Perfecte cheesecake Cheesecake is echt mijn favoriete taart. Het is makkelijk te maken en er zijn eigenlijk maar twee dingen…

KeukenlabTechnieken
koekjes patisserie
Kennis

Koekjes college

Je wilt een keer iets anders bakken dan zandkoekjes en zoekt naar een recept op internet. Je gaat aan de…

KeukenlabTechnieken
eieren patisserie
Kennis

De magie van het ei

Een ei is het meest veelzijdige en voedzame ingrediënt in de keuken. Bijna onmisbaar in gebak (echt een uitdaging om…

IngrediëntenKeukenlab
chocola patisserie
Kennis

Bakken met chocolade

Echte chocola is heerlijk! Het smelt in de mond omdat het smeltpunt van cacaovet net iets onder onze lichaamstemperatuur ligt….

IngrediëntenKeukenlabTechnieken
cakes patisserie
Kennis

Cake wiskunde, de succesformule!

Al eerder schreef ik dat goede cakes bakken geen sinecure is (zie hier). Je hebt een juiste balans nodig tussen…

KeukenlabTechnieken
patisserie snoep suiker
Kennis

Borstplaat

Borstplaat Mijn moeder kookte vroeger altijd borstplaat met Sinterklaas. Voor mij zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch is…

KeukenlabTechnieken
  • < Vorige
  • Volgende >

Categorieën

  • Actueel
  • Ingrediënten
  • Keukenlab
  • Technieken
  • Tools

De Koken met Kennis nieuwsbrief verschijnt elke maand en staat vol met interessante kookweetjes, updates van de website en andere nieuwswaardigheden.

Home

  • Recepten
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Tools
  • Keukenlab

Kennis

  • Actueel
  • Cursussen
  • Video's

Over ons

  • Wie zijn wij?
  • Missie
  • Publicaties
  • Kennis inhuren?

Contact

  • eke@hetkookkantoor.nl
Realisatie door RK Mediadesign
© Copyright 2025, Koken met Kennis

Menu

  • Recepten
  • Video’s
  • Technieken
  • Ingrediënten
  • Kookkennis
  • Workshops

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.