Masterclass Vegan Cooking zondagen
19 september 2021 van 10.00 - 16.3026 september 2021 van 10.00 - 16.30

Wat gaan we doen?
In de twee daagse masterclass vegan cooking beantwoorden we de vraag hoe je zonder dierlijke producten toch interessante en volle smaken kunt creëren. De cursus is een afwisseling van theorie, demonstraties en korte praktijkopdrachten. We maken in de ochtend een lunch die we samen opeten en de gerechten die we ‘s middags koken, neem je mee naar huis.
Wat komt er aan bod?
– De essentials voor de vegan keuken, wat moet er in de voorraadkast? Denk aan ingrediënten voor hartige smaken zoals sojasaus, miso, etc. en vegan bindmiddelen zoals agar agar en silken tofu.
– Van bestaande gerechten een vegan versie maken én je kookrepertoire uitbreiden met nieuwe gerechten.
– Restaurant- en Instagramwaardige vegan gerechten maken die goed van smaak zijn en er mooi uitzien.
-Uitleg over de achterliggend kookprocessen waardoor je in staat bent je eigen vegan recepten te maken en te verbeteren.
– Theorie over en toepassing van de functies van de belangrijkste ingrediënten in de patisserie: meel, suiker, eivervangers, vet/olie en vocht.
– Theorie over en toepassing van de belangrijkste chemische reacties die smaak geven aan ons eten: de Maillardreacties
– Belangrijk kooktechnieken voor de vegan kok om de smaak van groenten, peulvruchten en paddestoelen te verrijken, zoals fermenteren, roosteren, grillen, roken en drogen. We demonstreren o.a. hoe je vleesvervangers maakt. Zelf ga je aan de slag met vegan burgers en seitanworstjes.
– Baktechnieken: hoe vervang je boter, room en eieren zonder verlies van smaak, textuur en luchtigheid? Je leert o.a. macarons, soesjes, vegan botercrème, citroen meringue en tiramisu te maken.
– Waarmee moet je rekening houden bij het samenstellen van een veganistisch menu of gerecht? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste voedingswaarden binnenkrijgt?
Voor wie is deze workshop?`
De workshop is voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in vegan koken. Dat zijn hobbykoks en thuisbakkers die hun reportoire willen uitbreiden met vegan gerechten. Maar ook professionals – koks, cateraars, receptschrijvers, foodbloggers – die beter vegan willen leren koken.
Inschrijven?
Je kunt je voor de cursus inschrijven door een mail te sturen naar: info@veganacademy.eu Na ontvangst sturen wij je de gegevens om het cursusgeld over te maken en je plek te reserveren.
Wie zijn de docenten?
Eke Mariën en Joris Schildknecht van The Vegan Academy
Workshop details
-
Prijs:
€ 279 inclusief BTW -
Datum en tijd:
19 september 2021 van 10.00 - 16.30
26 september 2021 van 10.00 - 16.30
-
Locatie:
Peter Pan Kookstudio
Nieuwe Hemweg 6S
1013 BG Amsterdam (West)
020 636 3607
www.peterpan.nl -
Status:
Plekken beschikbaar
Extra informatie
Inschrijven voor deze masterclass doe je per email. Na ontvangst ontvang je de betalingsgegevens en ben je na betaling verzekerd van een plek.
We zijn erg blij dat we na een kleine twee jaar deze workshops weer live kunnen houden! Mocht je toch liever thuis een cursus volgen kijk dan op de website van The Vegan Academy waar we diverse online cursussen aanbieden.
Afgelopen jaar deden er zowel professionals als hobbykoks mee aan de masterclasses. Het niveauverschil blijkt geen enkel probleem omdat je tijdens de praktijksessies je eigen tempo bepaalt.