2 daagse Masterclass Vegan Cooking

4 november 2019 van 10.00 - 16.30
18 november 2019 van 10.00 - 16.30

Wat gaan we doen?
In de twee daagse masterclass vegan cooking beantwoorden we de vraag hoe je zonder dierlijke producten toch interessante en volle smaken kunt creëren. De cursus is een afwisseling van theorie, demonstraties en korte praktijkopdrachten. We maken in de ochtend een lunch die we samen opeten en de gerechten die we ‘s middags koken, neem je mee naar huis.

Wat komt er aan bod?
– belangrijk kooktechnieken voor de vegan kok om de smaak van groenten, peulvruchten en paddestoelen te verrijken, zoals fermenteren, roosteren, grillen en drogen. We gaan o.a. zelf vegan kaas, worstjes en burgers maken

– baktechnieken: hoe vervang je boter, room en eieren zonder verlies van smaak, textuur en luchtigheid? Je leert o.a. macarons, soesjes, vegan botercrème, citroen meringue en tiramisu te maken.

– de essentials voor de vegan keuken, wat moet er in de voorraadkast? Denk aan ingrediënten voor hartige smaken zoals sojasaus, miso, etc.

– hoe gebruik je vegan bindmiddelen zoals agar agar, silken tofu, xanthaan gom etc

– je leert hoe je van bestaande gerechten een vegan versie maakt én om je kookrepertoire uit te breiden met nieuwe gerechten

– restaurant- en Instagramwaardige vegan gerechten maken die fantastisch van smaak zijn en er schitterend uitzien

– waarmee moet je rekening houden bij het samenstellen van een veganistisch menu of gerecht? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste voedingswaarden binnenkrijgt?

Voor wie is deze workshop?`
De workshop is voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in vegan koken. Dat zijn hobbykoks en thuisbakkers die hun reportoire willen uitbreiden met vegan gerechten. Maar ook professionals – koks, cateraars, receptschrijvers, foodbloggers – die beter vegan willen leren koken.

Inschrijven?
Inschrijvingen en betaling van de cursus doen we via stager, een online ticketprovider. Gebruik hiervoor de ‘aanmeld’ button.

Meer informatie?
Zie ook ons facebook evenement op: https://www.facebook.com/kokenmtkennis/events

Workshop details

 • Prijs:
  € 278
 • Datum en tijd:
  4 november 2019 van 10.00 - 16.30
  18 november 2019 van 10.00 - 16.30
 • Locatie:

  Peter Pan Kookstudio
  Nieuwe Hemweg 6S
  1013 BG Amsterdam (West)
  020 636 3607

 • Status:
  Vol

Extra informatie

Afgelopen jaar deden er zowel professionals als hobbykoks mee aan de masterclasses. Het niveauverschil blijkt geen enkel probleem omdat je tijdens de praktijksessies je eigen tempo bepaalt.

Vragen over deze workshop?
Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.