Van Aardappel tot Zeewier Kookcollege & Lunch

10 maart 2024 van 12.00 - 16.00

HET KOOKCOLLEGE

Het kookcollege is een combinatie van een lezing en een lunch waarmee we je kijk op de keuken voorgoed zullen veranderen. We behandelen 4 onderwerpen:

Smaak Hoe zet je smaak, aroma en textuur in om maximale smaak in je pannen te creëren.

Zetmeel Hoe gedraagt zetmeel zich in de keuken. Met deze kennis begrijp je de diverse bereidingen van onder andere aardappelen, pasta, noedels en couscous beter.

Groenten Als je begrijpt waaruit groenten zijn opgebouwd en hoe ze reageren op hitte, zuur, zout en water, dan kun je betere keuzes maken voor diverse kooktechnieken en bereidingen.

Eiwitten Met behulp van ingrediënten als peulvruchten, paddenstoelen, tofu en zeewier kun je heel veel smaak creeëren. Hierdoor zul je vlees en vis niet missen en krijg je voldoende eiwitten binnen krijgt.

Het college wordt georganiseerd door Eke Mariën en Annemarie Coopman, eigenaars van kokenmetkennis.nl en schrijvers van Van Aardappel tot Zeewier (2023), Keukenlab (2019), Bakken met Kennis (2016), Koken met Kennis (2013) en Cook & Chemist (2006).

KOSTEN

€ 150 per persoon, inclusief:

*vijfgangenlunch

*lezing met kookdemonstraties

*kleine proeverijen

*wijn, koffie, thee en fris

*het boek Van Aardappel tot Zeewier (ter waarde van € 29,50)

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via onderstaande button. Vermeld in de mail die opent je naam, het aantal personen en je telefoonnummer. Na inschrijving ontvang je een factuur. Als je betaald hebt, is je inschrijving definitief.

Workshop details

 • Prijs:
  € 150
 • Datum en tijd:
  10 maart 2024 van 12.00 - 16.00
 • Locatie:

  De Boerin en de Kok
  Bovenkerkerweg 114
  1188 XJ Amstelveen
  https://www.boerinendekok.nl/

 • Status:
  Vol (Wachtlijst)

Extra informatie

Lokatie: https://www.boerinendekok.nl/

Je kunt gratis parkeren op het terrein. Het is ca. 10 minuten lopen vanaf de bushalte.

 

Vragen over deze workshop?

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.