Wil je je kookkunsten een verdiepingsslag geven? Wil je precies weten wat er gebeurt in de pannen of in de oven? Wil je meer controle over je kookresultaten? Volg dan de cursus Koken met Kennis bij de culiniare opleidingen van Teest.nl

Wat is koken met kennis?

Koken met Kennis is een manier van koken waarbij je wetenschappelijke kennis gebruikt om je kookprestaties te verbeteren. Recepten beschrijven namelijk alleen hoe je moet koken. In de cursus Koken met Kennis leer je ook waarom je het juist zo moet doen. Zodra je bijvoorbeeld weet waarom de eerste pannenkoek meestal mislukt, vergeet je niet meer de pan eerst goed te verhitten. Of als je weet dat spierweefsel boven de 65 graden veel vocht begint te verliezen, kijk je wel uit met het doorgaren van je biefstuk.

Voor wie?

De cursus Koken met Kennis is voor iedereen die zijn kookkunst een verdiepingsslag wil geven en die meer wil weten over wat er gebeurt in de pannen of in de oven. Dat zijn kookfanaten, professionals, weetjesfreaks en studenten (levensmiddelentechnologie, koks, fooddesign, etc.). Door te koken met kennis leer je het kookproces écht kennen en groeit je controle over de resultaten. En daarmee vergroot je de kwaliteit en je creatief vermogen. Enige affiniteit met exacte vakken is een pre, maar het belangrijkst is een passie voor koken.

Hoe?

In de cursus ligt de nadruk op de theorie. De ervaring leert namelijk dat de cursisten die zich inschrijven voor deze cursus al kunnen koken. In de ochtenden geeft Eke een uitgebreid college met behulp van slides. In de gaan we de keuken in om de theorie aan de praktijk te toetsen. Dat doen we door middel van vergelijkende tests en door het bereiden van een zes gangen lunch, waarbij elk gerecht ter voorbeeld dient van de behandelde theorie.

Inschrijven?

De 2 daagse cursussen worden in samenwerking met Teest.nl georganiseerd. Inschrijven en meer informatie over de cursussen vind je hier: http://teest.nl/kookcursus-leren-koken.php?pagina=97

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.