Bakken met Kennis

25 september 2019 van 10.00 uur - 16.00 uur
26 september 2019 van 10.00 uur - 16.00 uur

• Wil je meer controle over je bakresultaten?
• Wil je je bakkunsten een verdiepingsslag geven?
• Wil je precies weten wat er gebeurt met je deeg of beslag in de oven?
Volg dan de cursus Bakken met Kennis met Eke Mariën!

Wat is Bakken met kennis?
Bakken met Kennis is een manier van bakken waarbij je wetenschappelijke kennis gebruikt om bakprestaties te verbeteren in de stijl van Shirley O’ Corriher (BakeWise) en Harold McGee. Recepten beschrijven namelijk alleen hoe je moet bakken. In de cursus Bakken met Kennis leer je ook waarom je het juist zo moet doen. Zo krijg je meer controle over je bakresultaten en kun je je taarten, koekjes en cakes perfectioneren.

Voor wie?
De cursus Bakken met Kennis is voor iedereen die zijn bakkunsten een verdiepingsslag wil geven. Voor iedereen die meer wil weten over wat er gebeurt in een deeg of beslag. Dat zijn kookfanaten, professionals, weetjesfreaks, hobbykoks en studenten (levensmiddelentechnologie, koks, fooddesign). Door te bakken met kennis leer je het bakproces écht kennen en groeit je controle over de resultaten. En daarmee vergroot je de kwaliteit en je creatief vermogen. Enige affiniteit met exacte vakken is een pre, maar het belangrijkst is een passie voor bakken.

Wat gaan we doen?
Op de eerste cursusdag starten we met de functies van de ‘Big Five’ (bloem, eieren, water, vocht en vet). Dat is de basis van elk gebak. Eke legt uit wat de rol is van elk ingrediënt in het eindresultaat en hoe je ze kunt weglaten of vervangen als je gluten, lactose, geraffineerde suiker of dierlijke producten wilt vermijden. ’s Middags brengen we de theorie in praktijk aan de hand van koekjes en cakes.

Op de tweede dag behandelen we de ins & outs het bakproces in vijf stappen: meten & wegen, mengen, materialen, bakken en afkoelen. Deze kennis nemen we ’s middags mee tijdens het perfectioneren van hartige en zoete taarten. Tijdens de cursusdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af. Eke zal diverse technieken demonstreren, maar er is ook tijd om zelf aan de slag te gaan.

Workshop details

 • Prijs:
  € 249 inclusief BTW
 • Datum en tijd:
  25 september 2019 van 10.00 uur - 16.00 uur
  26 september 2019 van 10.00 uur - 16.00 uur
 • Locatie:

  Kookstudio IJsselstein (2 minuten van de A2 bij Utrecht)

 • Status:
  Plekken beschikbaar

Extra informatie

Koken met Kennis geeft deze kookcursus in samenwerking met Teest.nl. Inschrijvingen en verdere communicatie worden door Teest.nl gedaan. Je vindt op de website van Teest.nl ook meer informatie over de cursus en locatie. Klik op de 'aanmelden' knop om naar Teest.nl te gaan.

Vragen over deze workshop?

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.