Wat is koken met kennis?

Koken met Kennis leert je beter en lekkerder koken

In deze video leg ik je uit hoe:

Recepten beschrijven alleen hoe je moet koken. Koken met Kennis legt ook uit waarom je het juist zo moet doen. Zodra je namelijk weet waarom de eerste pannenkoek meestal mislukt, vergeet je niet meer de pan eerst goed te verhitten.

Op de website vind je kennis-blogs, recepten, video’s en online-cursussen. Hieronder zie je van elk een voorbeeld.

Kennis-blogs zijn rood gekleurd en geven achtergrond informatie over kooktechnieken, apparatuur, ingrediënten en bijzondere recepten. In dit voorbeeld blog leg ik de techniek van roomijs maken uit.

De groen gekleurde recepten zijn gekoppeld aan de kennis-blogs en dienen als praktijkvoorbeelden voor de theorie. Bovenstaand gemberijs hoort bij het blog over roomijs.

In de blauw gekleurde video’s laat ik zien hoe je de kooktechnieken toepast of hoe je recepten maakt. In bovenstaande video laat ik je zien hoe je gemberroomijs maakt en leg ik uit waarom je dat zo doet.

In de cursussen (oranje) komen diverse blogs, recepten en video’s samen rond een thema. In bovenstaande cursus worden diverse ijssoorten behandeld. Niet alleen het roomijs uit voorgaande voorbeelden maar ook sorbetijs, parfait, granité en ijssoorten die je kunt maken zonder ijsmachine.

Deze video geeft een leuk overzicht van het eerste jaar Koken met Kennis.

Koken met Kennis is een initiatief van Eke Mariën en bouwt voort op het werk van Cook & Chemist. Het duo van kok Eke Mariën en Fysisch chemicus Jan Groenewold. Verder bestaat het Koken met Kennis team uit:

Marie Sophie Wigbers: website onderhoud, social media, video-scripts en planning

David Provoost: cameraman en filmeditor

Deel smakelijkShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: