Masterclass Vegan Cooking IV

12 november 2018 van 10.00 uur - 16.00 - 16.30 uur
26 november 2018 van 10.00 uur - 16.00 uur

Wat gaan we doen?
In de twee daagse masterclass vegan cooking beantwoorden we de vraag hoe je zonder dierlijke producten toch interessante en volle smaken kunt creëren. De cursus is een afwisseling van theorie, demonstraties en korte praktijkopdrachten. We maken in de ochtend een lunch die we samen opeten en de gerechten die we ‘s middags koken, neem je mee naar huis.

Wat komt er aan bod?
– De essentials voor de vegan keuken, wat moet er in de voorraadkast? Denk aan ingrediënten voor hartige smaken zoals sojasaus, miso, etc. en vegan bindmiddelen zoals agar agar en silken tofu

– Van bestaande gerechten een vegan versie maken én je kookrepertoire uitbreiden met nieuwe gerechten

– Restaurant- en Instagramwaardige vegan gerechten maken die goed van smaak zijn en er mooi uitzien

-Uitleg over de achterliggend kookprocessen waardoor je in staat bent je eigen vegan recepten te maken en te verbeteren.

– Belangrijk kooktechnieken voor de vegan kok om de smaak van groenten, peulvruchten en paddestoelen te verrijken, zoals fermenteren, roosteren, grillen, roken en drogen. We demonstreren o.a. hoe je vleesvervangers maakt. Zelf ga je aan de slag met vegan burgers.

– Baktechnieken: hoe vervang je boter, room en eieren zonder verlies van smaak, textuur en luchtigheid? Je leert o.a. macarons, soesjes, vegan botercrème, citroen meringue en tiramisu te maken.

– Waarmee moet je rekening houden bij het samenstellen van een veganistisch menu of gerecht? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste voedingswaarden binnenkrijgt?

Hoe zien de dagen eruit?
We starten elke dag met theorie gevold met demonstraties. Daarna lunchen we met z’n allen en ’s middags ga je zelf aan de slag. In de eerste dag ligt de nadruk op bakken (zowel zoet als hartig) en desserts. Tijdens de tweede leer je alles over de hartige vegan keuken.

Voor wie is deze workshop?`
De workshop is voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in vegan koken. Dat zijn hobbykoks en thuisbakkers die hun repertoire willen uitbreiden met vegan gerechten. Maar ook professionals – koks, cateraars, receptschrijvers, foodbloggers – die beter vegan willen leren koken.

Inschrijven?
Inschrijvingen en betaling van de cursus doen we via stager, een online ticketprovider. Gebruik hiervoor de ‘aanmeld’ button.

Meer informatie?
Zie ook ons facebook evenement op:

https://www.facebook.com/events/1452388564907200/

Workshop details

 • Prijs:
  € 249 inclusief BTW
 • Datum en tijd:
  12 november 2018 van 10.00 uur - 16.00 - 16.30 uur
  26 november 2018 van 10.00 uur - 16.00 uur
 • Locatie:

  Kookstudio 54 Amsterdam
  Zeeburgerdijk 54
  www.kookstudio.amsterdam

 • Status:
  Plekken beschikbaar

Extra informatie

Op 16 september organiseren we een informatiemiddag over deze cursus van 15.00 tot 17.00 uur. Je kunt dan kennis maken met de docenten, wat proeven van enkele gerechten die we gaan maken, de locatie bekijken en vragen stellen. Deze middag is gratis  en geheel vrijblijvend. Meldt je aan met het vragenformulier hieronder of via ons facebook evenement: https://www.facebook.com/events/2118911115023062/

Vragen over deze workshop?
Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.