Koken met Kennis

20 november 2019 van 10.00 uur - 16.00 uur
21 november 2019 van 10.00 uur - 16.00 uur
specerijen

Wil je je kookkunsten een verdiepingsslag geven? Wil je precies weten wat er gebeurt in de pannen of in de oven? Wil je meer controle over je kookresultaten? Volg dan de cursus Koken met Kennis bij de culiniare opleidingen van Teest.nl

Wat is koken met kennis?

Koken met Kennis is een manier van koken waarbij je wetenschappelijke kennis gebruikt om je kookprestaties te verbeteren. Recepten beschrijven namelijk alleen hoe je moet koken. In de cursus Koken met Kennis leer je ook waarom je het juist zo moet doen. Zodra je bijvoorbeeld weet waarom de eerste pannenkoek meestal mislukt, vergeet je niet meer de pan eerst goed te verhitten. Of als je weet dat spierweefsel boven de 65 graden veel vocht begint te verliezen, kijk je wel uit met het doorgaren van je biefstuk.

Voor wie?

De cursus Koken met Kennis is voor iedereen die zijn kookkunst een verdiepingsslag wil geven en die meer wil weten over wat er gebeurt in de pannen of in de oven. Dat zijn kookfanaten, professionals, weetjesfreaks en studenten (levensmiddelentechnologie, koks, fooddesign, etc.). Door te koken met kennis leer je het kookproces écht kennen en groeit je controle over de resultaten. En daarmee vergroot je de kwaliteit en je creatief vermogen. Enige affiniteit met exacte vakken is een pre, maar het belangrijkst is een passie voor koken.

Inschrijven?

De 2 daagse cursussen worden in samenwerking met Teest.nl georganiseerd. Inschrijven en meer informatie over de cursussen vind je hier: http://teest.nl/kookcursus-leren-koken.php?pagina=97

Workshop details

 • Prijs:
  € 295 inclusief BTW (255 ex)
 • Datum en tijd:
  20 november 2019 van 10.00 uur - 16.00 uur
  21 november 2019 van 10.00 uur - 16.00 uur
 • Locatie:

  Kookstudio IJsselsteijn (2 minuten van de A2 bij Utrecht)

 • Status:
  Vol (Wachtlijst)

Extra informatie

Meer informatie en inschrijvingen via Teest.nl

Vragen over deze workshop?
Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.