Entrecotes voorgaren in de oven

Entrecotes eerst voorgaren in de oven en daarna kort bruin bakken in een hete pan. Voor als je op zeker wilt spelen.

In deze video laat ik zien hoe je een entrecote voorgaart in de oven. Dat kan ook in een vacuüm verpakking. Het vlees droogt dan minder uit. In een oven van 60 graden zal het plastic niet smelten!

12 Reacties op "Entrecotes voorgaren in de oven"

 • Iek

  20 januari 2019 om 17:30

  Jammer van de boter…. gebruik je niet.
  Droge. En dus wel afbakken met een dichte rand kan door licht zouten en 24 uur in de ijskast leggen, daarna oven een uurtje na afgewassen te hebben en dan braden

 • Vyvian

  14 juni 2017 om 10:53

  Hallo Eke,
  Hier een vraag: als ik vlees maak wat lang moet garen, zoals sudder-rundvlees, schouderkarbonaden enz. dan kook ik het vlees zacht in wat bouillon en daarna dep ik het droog en bak ik het kort in olie of boter.

  Deze methode kopier ik van een Indisch gerecht wat ik vaak maak “empal”. Hierbij wordt het in plakken gesneden rundvlees gekookt in kruidenbouillon en daarna plat geklopt en in olie gebakken. Het vlees word dan altijd zo veel sneller mooi regelmatig bruin, en naar mijn idee, minder droog als bij gewoon sudderen.

  Ik vraag mij altijd alleen af, gaat er op deze manier smaak verloren? Karamelliseert het dan wel? (zelf ben ik niet zo’n vlees-kenner-fan nl.)
  Heeft u daar antwoord op?
  mvg vyvian

  • Eke Mariën

   19 juni 2017 om 23:05

   Hoi Vyvian,

   Dank voor je interessante informatie. Klinkt als een lekker gerecht. Eerst het vlees garen in bouillon en daarna bakken in de olie. Als ik je verhaal goed begrijp karamelliseert het vlees na het koken zeker omdat je een mooi regelmatig bruin laagje erop krijgt. Ik denk alleen niet dat elk stuk vlees geschikt is voor deze bereiding. Een entrecote of biefstuk zou ik niet snel op deze wijze bereiden omdat het vlees na het sudderen door gaar wordt. Voor stooflapjes is dat prima maar mals vlees wordt nogal droog als je het gaar kookt. Welk vlees gebruik jij voor deze bereiding? Ben benieuwd. Groet, Eke

 • Vyvian

  14 juni 2017 om 09:22

  Ik vind het vaak een goede methode om vlees wat ik lang gaar zoals rundvlees en schouderkarbonaden e.d. eerst lang te stoven in wat bouillon en daarna snel te bruinen in boter of olie. Dat idee kreeg ik eigenlijk door een Indisch vleesgerecht dat ik vaak maak; Empal. Dat wordt in plakken in kruiden bouillon gestoofd, daarna wat plat geklopt en in hete olie gebakken. Daarna kun je er dan ook nog een boemboe aan toevoegen om Empal blado te maken. Het vlees wordt dan altijd zo mooi snel bruin, dat ik het vaker ben gaan toepassen.
  Ik vraag mij echter altijd af of ik dan afbreuk doe aan de smaak….zelf proef ik dat niet maar ik ben niet zo’n vleesfan…
  Kunt u daar antwoord op geven?

 • Ria Berga

  8 januari 2017 om 12:45

  Wij leggen het vlees (biefstuk of longhaas, vlees dat rood moet blijven) op het rooster in de oven op 70 graden. Het droogt aan de buitenkant iets uit maar dat geeft extra snel een lekker knapperig korstje aan het vlees.
  De tijd van het voorverwarmen is ongeveer een á anderhalf uur, het wordt heerlijk mals en het is al gaar voor het op de grillplaat of in de het gietijzeren koekenpan gaat.
  Groeten, Ria Berga
  http://www.etenbijtantemarie.wordpress.com

  • Eke Mariën

   8 januari 2017 om 22:13

   Klinkt goed Ria! Dank voor de tip.

 • Jordy

  29 december 2016 om 15:14

  Hoi Eke,

  waarom gebruik je hier een pan met anti-aanbaklaag?

  • Eke Mariën

   29 december 2016 om 23:33

   Goeie vraag. In dit geval had ik beter een RVS of keramische pan kunnen gebruiken omdat die heter kunnen worden dan een pan met anti aanbaklaag. Voor het aanbakken van vlees wil je namelijk veel hitte in een pan. Beetje domme keuze dus al zeg ik het zelf.
   Dank voor je reactie want ik realiseer me dat ik hier de volgende keer beter na moet denken over de keuze van m’n pan. Niet alleen optisch dus maar ook functioneel.

 • Karin

  23 december 2016 om 09:24

  Dat magnetronfolie klinkt goed. Tijdens het kijken zat ik te denken of het een goed idee is om het vlees op het rooster in de oven te leggen?

  • Eke Mariën

   23 december 2016 om 10:54

   Hoi Karin,

   Ja op een rooster werkt het best. De warmte kan er dan aan twee kanten bij.

 • René

  21 december 2016 om 15:35

  Hallo,
  Is het een idee om in plaats van het vlees te vacumeren het in zo genaamd magnetron folie te wikkelen voor het garen in de oven. Die folie heeft nl kleine gaatjes waardoor een deel van het vocht weg kan. Wellicht bereik je dan de tussen situatie.
  Vr groet René

  • Eke Mariën

   21 december 2016 om 15:39

   Hoi René, lijkt me een uitstekend idee. Je zou zo misschien het vochtverlies kunnen verminderen zonder dat het vlees echt nat wordt aan de buitenkant. Mocht je het gaan uitproberen dan hoor ik graag je ervaring.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Lekkerder leren koken?