Zalmpakketjes uit de oven met marmelade van rode ui

Zachte zalmpakketjes met een zoetzure marmelade van rode ui.

zalmpakketjes
  • Bereiden: ± 20 min.
    Oventijd: ± 15 min.

  • 4

Vakantierecepten!

Koken met Kennis is op vakantie, en daar horen heerlijke zomerse recepten bij! Geniet van deze heerlijke zachte zalmpakketjes met rode uienmarmelade.

Benodigdheden

  • Bakpapier

Ingredienten

  • 100 g rode ui, gesnipperd
  • 20 g suiker
  • 20 ml natuurazijn
  • 2 zoete aardappels
  • 300 g zalm, in 4 gelijke stukken
  • 100 g bladspinazie, gewassen
  • 4 el olijfolie
  • 1 dl witte wijn

Werkwijze

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2/ Snijd de ui in halve ringen en breng aan de kook in een steelpan met de suiker, azijn en 2 eetlepels water. Laat 10 min. zachtjes koken tot al het vocht verdampt is. Schep regelmatig door.

Stap 3/ Boen de zoete aardappels goed schoon onder de kraan en snijd ze met schil en al in flinterdunne plakjes (gebruik hiervoor eventueel een mandoline). Stap 4/ Neem 4 vellen bakpapier van ± 40 x 40 cm. Leg in het midden 2 rijden aardappelplakjes dakpansgewijs neer in een rechthoek van 15 x 10 cm. Verdeel hierover de bladspinazie en leg hierop de stukken zalm. Bestrooi de zalm met peper en zout en verdeel de zoete rode uien erover.

Stap 5/ Besprenkel met de olijfolie en vouw de voor en achterzijde van het papier over het pakketje heen naar elkaar toe. Rol het papier in elkaar op. Pak het pakketje op en rol de linkerkant als een snoepje dicht. Houd het pakketje schuin en schenk er ¼ van de wijn. Draai nu ook de andere kant als een snoepje dicht. Herhaal met de rest van de pakketjes*.

Stap 6/ Zet de pakketjes naast elkaar op een bakplaat en gaar ze 15 min. in de oven.

Één Reactie op "Zalmpakketjes uit de oven met marmelade van rode ui"

  • Lara

    4 november 2016 om 20:56

    Ik hou van koken

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.