Tagliata van perfecte biefstuk

Perfecte biefstuk met perfecte garnituur. Niet voor niets een klassieker!

De perfecte biefstuk

Als je vlees eet, bereid het dan goed. Het is zonde van dier en vlees als het na lang kauwen in de vuilnisbak belandt. Niet nodig ook, als je weet hoe vlees in elkaar steekt. De perfecte biefstuk is een kwestie van temperatuur, niet van tijd. Weefsels Al het vlees bestaat uit drie soorten weefsels:…

Ingredienten

  • 4 biefstukken van ca. 180 g (max 3 cm dik)
  • 1 el olie of 1 el zachte ghee
  • 50 g rucola
  • 25 g Parmezaan flakes
  • 1 a 2 el balsamicocrème

Werkwijze

Zo maak je Tagliata van perfecte biefstuk

Stap 1/ Verwarm de biefstukken voor in de oven tot een kerntemperatuur van ca. 55 °C. Hoe je dat doet kun je zien in deze video’s: video voorgaren in de oven

Stap 2/ Dep de biefstukken na het voorverwarmen droog met keukenpapier en smeer ze in met olie of ghee (beter voor smaak en bruining).

Stap 3/ Laat een koekenpan of grillplaat gloeiendheet worden en bak hierin (of hierop) de biefstukken aan beide kanten bruin. Let op! Dit gaat super snel. 15 Seconden per kant is al genoeg.

Stap 4/ Verdeel de rucola over borden en snijd de biefstukken in repen. Leg de stukken biefstuk op de rucola en bestrooi met Parmezaan flakes. Zigzag er balsamicosiroop of -crème over naar smaak. En klaar is je Tagliata van perfecte biefstuk!

Heb je geen tijd om een uur op de oven te wachten? Gebruik de magnetron om je biefstukken voor te verwarmen. Bekijk in deze video hoe je dat doet: video voorverwarmen magnetron

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.