Stamppot knolselderij met braadworst

Een stamppot knolselderij, lekker warm en winters met varkensbraadworst.

stamppot knolselderij
  • Bereidingstijd: 35 minuten

  • 4 personen

Seizoen: knolselderij

Niet moeders mooiste, wél een juweeltje in de keuken. Zonder knolselderij maak je geen echte erwtensoep of geurige bouillon. Knolselderij geeft frisheid en aardsheid tegelijk en is niet weg te denken uit de winterse keuken. We zouden er meer van moeten eten! In deze video laat ik je zien hoe makkelijk het is om een…

Ingredienten

  • 750 g kruimige aardappels, geschild en gewassen
  • 750 knolselderijk, geschild en gewassen
  • 300 ml melk
  • 50 g roomboter + 2 el
  • 2 el bladselderij, fijngehakt
  • 400 g varkensbraadworst
  • 100 ml runderbouillon
  • 125 g spekjes

Werkwijze

Stap 1/ Snijd voor de stamppot knolselderij de aardappels en knolselderij in blokken van 2 cm. Breng ze daarna samen met de melk aan de kook in een pan. Sluit af met de deksel en laat 20 minuten zachtjes koken.

Stap 2/ Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe en selderij toe. Stamp tot een grove puree.

Stap 3/ Bak ondertussen de worst aan beide kanten bruin in 2 eetlepels boter in een koekenpan. Voeg vervolgens de bouillon toe en sluit de pan af met een deksel. Laat de worst 15 minuten stoven op zacht vuur.

Stap 4/ Bak de spekjes krokant in een kleine koekenpan op matig vuur.

Stap 5/ Serveer de stamppot met de worst, spekjes en jus.

Tip: Deze stamppot knolselderij is lekker met grove mosterd.

Bekijk hieronder de video om te zien hoe je knolselderij snijd.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.