Kabeljauw in venkelbouillon
Een heerlijk licht voorgerecht op basis van gestoomde venkelbouillon

voor 20 minuten bereidingstijd
5 min. oventijd
15 min. wachttijd4
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingredienten
- 1/2 kleine venkelknol
- 2 rijpe tomaten
- 1 appel
- 600 ml gestoomde venkelbouillon
- 10 g bladpeterselie
- 200 g kabeljauwfilet
Werkwijze
Klik hier voor het recept van de gestoomde venkelbouillon
Bekijk hier de instructievideo
Stap 1/ Verhit de oven voor op 180 graden.
Stap 2/ Was en snijd de venkel en appel in blokjes van 1/2 cm (bruneise).
Stap 3/ Maak een ondiepe inkeping aan de bovenkant van de tomaten en dompel ze 15 seconden onder in kokend water Spoel koud en verwijder met een mesje de losgesprongen velletje. halveerde tomaten en verwijder met een lepel de zaden. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 4/ Snijd de peterselie fijn en meng de helft met de venkel-, appel- en tomatenblokjes.
Stap 5/ Breng de gestoomde venkelbouillon tegen de kook in een steelpan. Breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 6/ Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken en bestrooi met zout en peper.
Stap 7/ Schep het groente-appelmengsel over de bodem van de ovenschaal n leg hierin de stukken vis op. Giet de hete bouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Stap 8/ Gaar de visfilets 5 min. in de oven.
Stap 9/ Verdeel de visfilets met de groente over voorverwarmde diepe borden en schenk de bouillon erbij. Bestrooi met de rest van de peterselie.