Het staartstuk, in Zuid Amerika ‘picanha’ genoemd, is een prachtig stuk vlees voor op de barbecue. De Chileense pebresaus is een perfecte match. Zo maak je picanha met Chileense pepbresaus:

Voor het vlees:
Stap 1/ Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde in een kom. Stop de het vlees samen met de marinade in een grote ziplock bag en wrijf het vlees er goed mee in. Laat minimaal 1 uur marineren, liefst een nacht.

Stap 2/ Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Gaar het vlees eerst op een barbecue met deksel (of kamado) van 100 à 120 graden tot een kerntemperatuur van 55° C.

Stap 3/ Stook de barbecue daarna op tot ie goed heet is. Bak het vlees dan nog kort op beide kanten voor een mooi bruine korst, in circa 3 – 5 minuten. Laat 5 minuten rusten en snijd in plakken. Serveer de picanha met de Chileense pebresaus.

Voor de pebresaus:
Stap 4/ Meng ui, knoflook, bosui en citroensap in een kom. Maal de peterselie, koriander en rode peper met de olijfolie tot een pasta in de keukenmachine en voeg deze toe aan het uienmengsel in de kom. Breng de pebre saus op smaak met sojasaus en flink wat zwarte peper uit de molen.

Kijk hier de video over de barbecue basics. Lees hier meer over barbecueën.

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.