Picanha met Chileense pebresaus

Super mals vlees van het runderstaartstuk.

  • Bereidingstijd: 90 minuten

  • 6 - 8 personen

Picanha met Chileense pebresaus

Het staartstuk, in Zuid Amerika ‘picanha’ genoemd, is een prachtig stuk vlees voor op de barbecue. De Chileense pebresaus is een perfecte match. Zo maak je picanha met Chileense pepbresaus: Voor het vlees: Stap 1/ Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde in een kom. Stop de het vlees samen met de marinade…

Benodigdheden

  • kamado barbecue

Ingredienten

  • Voor het vlees:
  • 1 runder staartstuk van 1 à 1,5 kilo
  • 100 ml sojasaus
  • 1 tl zout
  • 4 el rode wijnazijn
  • 100 ml olijfolie
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, uit de pers
  • Voor de pebresaus:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 4 bosuitjes, in fijne ringetjes
  • sap van een 1/2 citroen
  • 20 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 20 g koriander, fijngehakt
  • 100 ml olijfolie
  • 1,5 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 2 el sojasaus

Werkwijze

Het staartstuk, in Zuid Amerika ‘picanha’ genoemd, is een prachtig stuk vlees voor op de barbecue. De Chileense pebresaus is een perfecte match. Zo maak je picanha met Chileense pepbresaus:

Voor het vlees:
Stap 1/ Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde in een kom. Stop de het vlees samen met de marinade in een grote ziplock bag en wrijf het vlees er goed mee in. Laat minimaal 1 uur marineren, liefst een nacht.

Stap 2/ Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Gaar het vlees eerst op een barbecue met deksel (of kamado) van 100 à 120 graden tot een kerntemperatuur van 55° C.

Stap 3/ Stook de barbecue daarna op tot ie goed heet is. Bak het vlees dan nog kort op beide kanten voor een mooi bruine korst, in circa 3 – 5 minuten. Laat 5 minuten rusten en snijd in plakken. Serveer de picanha met de Chileense pebresaus.

Voor de pebresaus:
Stap 4/ Meng ui, knoflook, bosui en citroensap in een kom. Maal de peterselie, koriander en rode peper met de olijfolie tot een pasta in de keukenmachine en voeg deze toe aan het uienmengsel in de kom. Breng de pebre saus op smaak met sojasaus en flink wat zwarte peper uit de molen.

Kijk hier de video over de barbecue basics. Lees hier meer over barbecueën.

2 Reacties op "Picanha met Chileense pebresaus"

  • Koevoets

    7 mei 2021 om 07:46

    Beste,

    Allereerst wat een geweldige site dit. Mooie recepten met de theoretische achtergrond erbij, geweldig!

    Vraagje over uw recept voor Picanha met pebresaus:
    U heeft het in de laatste stap over het toevoegen van ingrediënten aan het tomatenmengsel. In het recept wordt nergens over een tomatenmengsel gesproken noch zijn er tomaten opgenomen in de ingrediëntenlijst. Mis ik iets?

    Mvg,

    Rick Koevoets

    • Eke Mariën

      12 mei 2021 om 12:23

      Hoi Rick, dank voor het compliment! Fijn dat je me dit laat weten want zo haal ik slordigheidsfouten uit m’n site. Het tomatenmengsel is er inderdaad niet en hoeft er ook niet te zijn. Ik heb ooit een versie van deze saus gehad waarbij ik er fijne blokjes tomaat doorroerde. Overigens erg lekker. Het wordt dan een soort salsa. Gebruik daarvoor 4 tomaten die je eerst pliceert en vervolgens in kleine blokjes snijdt. Ik pas het aan op de site.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.