Pho, Vietnamese noedelsoep
Pho is een vietnamese runderbouillon gevuld met noodles, stukjes vlees en groenten. Je kunt er eindeloos mee variëren.

soepen Bereidingstijd: 20 minuten
Bouillon trekken: 4 uur
Snelkookpan: 1,5 uur8 - 10 porties
Benodigdheden
- Snelkookpan (optioneel)
Ingredienten
- 2 g peperkorrels
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 2 pimentbollen
- 2,5 liter water
- 1 kilo runderbotten (of kalf)
- 500 g ossenstaart (in stukken)
- 125 g verse gember, in plakjes
- 4 - 5 el vissaus (naar smaak)
- sap van 1 limoen
- 1 - 2 el bruine suiker (naar smaak)
- 500 g gekookte noodles
- 1 bosje bosuitjes, in ringetjes
- muntblaadjes (optioneel)
Werkwijze
Stap 1/ Breng voor de pho alle ingrediënten tegen de kook in een ruime pan. Laat circa 4 uur trekken.
Stap 2/ Haal na 1,5 uur de stukken ossenstaart ui de bouillon en laat ze afkoelen. Pluk het vlees van de botten en snij in kleine stukjes.
Stap 3/ Zeef de bouillon en breng op smaak met de vissaus, limoensap en suiker.
Stap 4/ Serveer de soep in kommen met noodles, stukje ossenstaart, en fijngehakte bosui.
Tip: Lekker met verse munt of koriander
Snelkookpan: Breng alle ingrediënten aan de kook in een snelkoopan. Kook op 1 bar (stand 2) voor 1,5 uur. Laat de pan afkoelen tot de druk eraf is. Zeef de bouillon en hou de stukken ossenstaart apart. Pel het vlees eraf en snij in stukken. Maak de soep af zoals omschreven in stap 3 en 4.