Peterseliesoep

Maaltijdsoep met petersliewortel en bladpeterselie. Rijkgevuld met stoofvlees, witte bonen en gedroogde worst.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
    Stoven: 2 uur
    Weken bonen: 1 nacht
    Snelkookpan: 1 uur

  • 6 personen

Benodigdheden

  • Snelkookpan (optioneel)

Ingredienten

  • 200 g witte bonen
  • 25 g boter (2 el)
  • 400 g runderstoofvlees, in blokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 kruidnagels
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 500 g peterseliewortel, geschild en in dunne plakken
  • 1 gedroogde kruidnagelworst, in plakjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 20 g bladpeterselie, fijngehakt

Werkwijze

Stap 1/ Week de bonen een nacht in ruim water. Giet af en laat ze uitlekken.

Stap 2/ Verhit voor de peterseliesoep de boter in braadpan en bak hierin de stukjes vlees met de uien in ± 5 minuten bruin. Voeg de knoflook, kerrie en kruidnagels toe en bak ze een minuutje mee.

Stap 3/ Giet de bouillon in de pan en voeg de geweekte witte bonen toe. Breng het gerecht tegen de kook. Laat het vlees met de bonen ± 1,5 uur stoven tot het vlees gaar is en de bonen zacht*.

Stap 4/ Voeg de peterseliewortels, gedroogde worst en tomaat toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes koken tot de peterseliewortel gaar is. Roer de verse peterselie erdoor en serveer de soep in grote kommen.

Tip: Lekker met volkorenbrood.

* Snelkookpan: Bereid stap 1 in een braad- of koekenpan. Deze geeft een mooiere kleuring van het vlees. Doe bij stap 2 over in een snelkookpan en breng onder druk. Laat de soep 30 minuten koken op stand 2. Laat afkoelen tot de druk van de pan is en zet de pan weer op het vuur. Ga verder met stap 3.

Deel smakelijkShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

2 Reacties op "Peterseliesoep"

  • Helma van lanen

    10 december 2017 om 13:26

    Bij de peterselie soep staat peterseliewortel niet bij de ingrediënten. Is de wortel bleekselderij? Graag ook de hoeveelheid.
    Bij voorbaat dank.

    • Eke Mariën

      10 december 2017 om 21:17

      Ik heb het recept inmiddels aangepast Helma.

Reactie

Plaats hier uw reactie