Perfecte kip
Een perfecte kip met sappige borstfilet én mooie, gare poten. Hoe krijg je dat voor elkaar? Met de magnetron!

Benodigdheden
- aluminiumfolie
- glazen ovenschaal
- maatbeker
- dunschiller
- staafmixer
- kwast
Ingredienten
- 1 dl olie (koolzaad / zonnebloem)
- 10 g zeezout
- 1,5 tl (gerookt) paprikapoeder
- 3 gedroogde rode pepertjes (piri piri)
- 1 citroen
- 1 hele scharrel of bio kip van 1,5 kilo
Werkwijze
Bekijk de video van deze perfecte kip.
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C (onder en boven warmte) of 180° C (hete lucht). Schil met een dunschiller de buitenste schil van de citroen. Neem alleen het gele mee en zo min mogelijk van het wit, dat is bitter.
Stap 2/ Pureer in een smalle maatbeker de olie, het zout, paprikapoeder, pepertjes en citroenschil.
Stap 3/ Dek de borstfilets van de kip af met aluminiumfolie en zet de kip in de magnetron. Verhit de kip op 800 Watt telkens ± 15 seconden. Wacht dan een paar seconden en verhit dan weer 15 seconden (pulsen). Ga door met pulsen tot de kippenpoten handwarm aanvoelen. Dat duurt zo’n 1,5 a 2 minuten. De poten moeten naar een temperatuur van ± 40° C. In deze video leg ik uit hoe je dit doet.
Stap 4/ Zet de kip in een bakblik of ovenschaal en kwast in met de marinade. Zet de kip in het midden van de oven en bak 35 min.