Pasta met kip, knolselderij en paddenstoelen
Met blokjes knolselderij maak je dit pastagerecht extra verrassend.

hoofd 30 minuten
4 personen
Ingredienten
- 300 g penne pasta
- 400 g kipdijfilet
- 1,5 el bloem (15 g)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 glaasje witte wijn
- 150 ml room
- 1 tablet bospaddestoelenbouillon
- klein bosje tijm (15 g)
- 1/2 knolselderijk (schoon 400-500g)
- 200 g gemengde paddenstoelen
Werkwijze
Stap 1/ Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 2/ Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Doe ze samen met de bloem in een kom en hussel goed door.
Stap 3/ Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de kipblokjes in een paar minuten rondom bruin. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Schenk de wijn en room in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook. Ris de blaadjes van de helft van de tijmtakjes en voeg toe. Laat de saus vervolgens op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 4/ Snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knolselderij samen met de rest van de tijmtakjes ± 5 minuten op hoog vuur lichtbruin. Snijd vervolgens de grote paddenstoelen in stukken en bak ze 5 minuten mee met de knolselderij tot de blokjes goudbruin zijn.
Stap 5/ Meng de pasta met de kip-roomsaus en schep de knolselderij en paddenstoelen erop.
marjan
leuke recepten, maar slechte printversie.
als ik recept print, dan print ook de advertentie mee en daar heb ik geen belangstelling voor
Eke Mariën
Goeie opmerking Marjan, ik ga kijken of ik daar wat aan kan doen!