Pasta met kip, knolselderij en paddenstoelen

Met blokjes knolselderij maak je dit pastagerecht extra verrassend.

pasta, knolselderij
  • 30 minuten

  • 4 personen

Seizoen: knolselderij

Niet moeders mooiste, wél een juweeltje in de keuken. Zonder knolselderij maak je geen echte erwtensoep of geurige bouillon. Knolselderij geeft frisheid en aardsheid tegelijk en is niet weg te denken uit de winterse keuken. We zouden er meer van moeten eten! In deze video laat ik je zien hoe makkelijk het is om een…

Ingredienten

  • 300 g penne pasta
  • 400 g kipdijfilet
  • 1,5 el bloem (15 g)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glaasje witte wijn
  • 150 ml room
  • 1 tablet bospaddestoelenbouillon
  • klein bosje tijm (15 g)
  • 1/2 knolselderijk (schoon 400-500g)
  • 200 g gemengde paddenstoelen

Werkwijze

Stap 1/ Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2/ Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Doe ze samen met de bloem in een kom en hussel goed door.

Stap 3/ Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de kipblokjes in een paar minuten rondom bruin. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Schenk de wijn en room in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook. Ris de blaadjes van de helft van de tijmtakjes en voeg toe. Laat de saus vervolgens op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 4/ Snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knolselderij samen met de rest van de tijmtakjes ± 5 minuten op hoog vuur lichtbruin. Snijd vervolgens de grote paddenstoelen in stukken en bak ze 5 minuten mee met de knolselderij tot de blokjes goudbruin zijn.

Stap 5/ Meng de pasta met de kip-roomsaus en schep de knolselderij en paddenstoelen erop.

Bekijk hieronder de video over hoe je knolselderij snijdt.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.