Oeufs en cocotte
Eitjes in een schaaltje garen in de oven? Een eitje! Lekker met allerlei ander ingrediënten zoals gerookte zalm, roomkaas en bieslook.

voor Bereidingstijd: 15 - 20 minuten
4
Benodigdheden
- 4 souffléschaaltjes of kleine weckpotjes
Ingredienten
- 1 el olie of boter
- 4 el roomkaas
- 100 g zalmsnippers
- 4 eieren
- 1 el bieslook, fijngehakt
- 1/2 bosuitje, in dunne ringetjes
Werkwijze
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180° C.
Stap 2/ Vet vier kleine souffléschaaltjes of weckpotjes in met een beetje boter of olie. Schep in elk schaaltje een lepel roomkaas en verdeel de gerookte zalm erover.
Stap 3/ Breek een ei boven elk schaaltje en bestrooi met peper en zout. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie of sluit de deksels van de weckpotjes.
Stap 4/ Zet de schaaltjes naast elkaar in een ovenschaal in het midden van de oven. Vul de schaal met kokend water totdat de schaaltjes half onder staan.
Stap 5/ Gaar de eitjes 10 – 15 minuten afhankelijk van de gewenste gaarheid (zachte of harde dooier).
Stap 6/ Bestrooi voor het serveren met gehakte bieslook en bosui.