Oeufs en cocotte

Eitjes in een schaaltje garen in de oven? Een eitje! Lekker met allerlei ander ingrediënten zoals gerookte zalm, roomkaas en bieslook.

  • Bereidingstijd: 15 - 20 minuten

  • 4

Eieren garen in de oven

In dit recept gaar je eieren in een schaaltje in de oven. Om de voorkomen dat de eieren aan de buitenkant te heet en taai worden zet je de schaaltjes in een ovenschaal met heet water (au bain marie). Het is een klassieke manier van eieren bereiden die in frankrijk 'oeuf en cocotte' wordt genoemd. In het schaaltje kun je nog allerlei lekkers toevoegen zoals Hollandse garnalen en geblancheerde spinazie of blokjes ham en stukjes kerstomaat. Je kunt eindeloos variëren!

Benodigdheden

  • 4 souffléschaaltjes of kleine weckpotjes

Ingredienten

  • 1 el olie of boter
  • 4 el roomkaas
  • 100 g zalmsnippers
  • 4 eieren
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1/2 bosuitje, in dunne ringetjes

Werkwijze

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180° C.

Stap 2/ Vet vier kleine souffléschaaltjes of weckpotjes in met een beetje boter of olie. Schep in elk schaaltje een lepel roomkaas en verdeel de gerookte zalm erover.

Stap 3/ Breek een ei boven elk schaaltje en bestrooi met peper en zout. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie of sluit de deksels van de weckpotjes.

Stap 4/ Zet de schaaltjes naast elkaar in een ovenschaal in het midden van de oven. Vul de schaal met kokend water totdat de schaaltjes half onder staan.

Stap 5/ Gaar de eitjes 10 – 15 minuten afhankelijk van de gewenste gaarheid (zachte of harde dooier).

Stap 6/ Bestrooi voor het serveren met gehakte bieslook en bosui.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.