Linzenschotel met stoofvlees

De snelkookpan is ideaal voor peulvruchten en stoofvlees. Dat proef je in dit gerecht!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
    Snelkookpan: 25 minuten

  • 6 - 8 personen

Koken met de snelkookpan

Vorig jaar voorspelde ik dat de snelkookpan dé kookhype van 2016 zou worden. Mijn verhaal over de snelkookpan is een van de meest gelezen blogs op mijn website. Dat is hoopgevend, maar voor een echte rage moet er nog iets meer gebeuren, met dit blog als aanzet. Voor welke gerechten kun je de snelkookpan goed…

Benodigdheden

  • Snelkookpan

Ingredienten

  • 3 el olijfolie
  • 250 g runderstoofvlees
  • 50 g ontbijtspek, in stukjes
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 200 g knolselderij, in kleine blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 2 takken rozemarijn
  • 1 blaadjes laurier
  • 400 ml runderbouillon
  • 300 g beluga linzen
  • 10 g bladpeterselie, fijngehakt

Werkwijze

Stap 1/ Verhit voor de linzenschotel met stoofvlees de olie in de snelkookpan en bak het stoofvlees er in een paar minuten in met het spek. Voeg de wortel, knolselderij, ui en knoflook toe en bak alles 3 minuten samen. Voeg de runderbouillon, linzen en rozemarijn toe en schep alles goed om.

Stap 2/ Sluit de pan af met het deksel en laat op druk komen, stand 2. Laat de linzenschotel met stoofvlees 10 minuten koken onder druk op laag vuur en draai het vuur dan uit.

Stap 3/ Laat de pan 15 minuten afkoelen en laat de rest van de druk ontsnappen uit het stoomventiel (pas op, de stoom is heet!).

Stap 4/ Serveer de linzenschotel op een schaal en bestrooi ruim met peterselie.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.