Langoustines met basilicum-citroenboter
Langoustines zijn makkelijk te grillen en snel klaar. Een ideaal hapje vooraf met kruidenboter.

hoofd Bereidingstijd: 25 minuten
4 - 6 personen
Benodigdheden
- barbecue
Ingredienten
- 1 citroen
- 20 g verse basilicum
- 150 g zachte boter (kamertemperatuur)
- 12 à 15 langoustines
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
Werkwijze
Zo maak je langoustines met basilicum-citroenboter
Stap 1/ Rasp de schil van de citroen. Hak de basilicum super fijn. Meng de boter met de citroenrasp en basilicum in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2/ Snij de langoustines over de lengte doormidden (van de kop naar de staart). Verwijder de ingewanden uit de kop en het darmkanaaltje uit de staart.
Stap 3/ Meng de knoflook met de olijfolie en voeg een beetje peper en zout toe. Smeer de snijvlakken van de langoustines in met de knoflook olie.
Stap 4/ Rooster de langoustines op de snijkanten boven een matig hete barbecue. Keer ze na 2 minuten en rooster ze nog een minuutje op de andere kant. Het langoustinevlees is erg snel gaar. Te lang garen maakt het taai.
Kijk hier de video over vis op de barbecue! En probeer ook eens de gevulde dorade van de barbecue.