Kip met 40 tenen knoflook

Een echte knoflook klassieker. Volg dit recept en je weet waarom!

  • Bereidingstijd: 25 minuten

    Stooftijd: ± 1 uur

  • 4

Ingredienten

  • 4 kippenpoten
  • 4 – 5 el olijfolie om te bakken
  • 1 bos bosui, in ringetjes
  • 5 bollen natte knoflook
  • 100 ml droge witte vermouth (Noily Prat)
  • paar takjes tijm
  • takje rozemarijn

Werkwijze

Stap 1/ Bestrooi de poten met peper en zout

Stap 2/ Braad ze aan tot ze bruin zijn in 5 – 10 minuten

Stap 3/ Haal de poten uit de pan en verwijder de helft van het braadvocht (optioneel)

Stap 4/ Bak in de rest van het braadvocht de knoflook en de bosui een paar minuten

Stap 5/ Doe de kip terug, voeg de vermouth toe, tijm en rozemarijn

Stap 6/ Laat het gerecht circa 1 uur stoven op laag vuur.

Deel smakelijkShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

2 Reacties op "Kip met 40 tenen knoflook"

  • Olgers

    9 oktober 2017 om 22:56

    Dag Heren,
    M.b.t. het kiprecept met knoflook:
    Vraag: wat zijn knoflookbollen? Die met teentjes of de bollen, die in mandjes worden aangeboden? Welke moet je hebben voor dit recept?
    En hoe verwerk je die dan? klein gesneden of heel?
    Alvast bedankt voor Uw antwoord.
    Olgers

    • Eke Mariën

      11 oktober 2017 om 18:25

      Knoflookbollen zijn de bollen waarin je de knoflook koopt in de winkel. Die in de mandjes zijn geen bollen maar reuze tenen, vaak solo knoflook genoemd.

Reactie

Plaats hier uw reactie