Kip met 40 tenen knoflook

Een echte knoflook klassieker. Volg dit recept en je weet waarom!

  • Bereidingstijd: 25 minuten

    Stooftijd: ± 1 uur

  • 4

Ingredienten

  • 4 kippenpoten
  • 4 – 5 el olijfolie om te bakken
  • 1 bos bosui, in ringetjes
  • 5 bollen natte knoflook
  • 100 ml droge witte vermouth (Noily Prat)
  • paar takjes tijm
  • takje rozemarijn

Werkwijze

Stap 1/ Bestrooi de poten met peper en zout

Stap 2/ Braad ze aan tot ze bruin zijn in 5 – 10 minuten

Stap 3/ Haal de poten uit de pan en verwijder de helft van het braadvocht (optioneel)

Stap 4/ Bak in de rest van het braadvocht de knoflook en de bosui een paar minuten

Stap 5/ Doe de kip terug, voeg de vermouth toe, tijm en rozemarijn

Stap 6/ Laat het gerecht circa 1 uur stoven op laag vuur.

Deel smakelijkShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

Reactie

Plaats hier uw reactie