Stap 1/ Kook de aardappels in ± 20 minuten gaar in weinig water met een beetje zout. Houd de deksel op de pan tijdens het koken.

Stap 2/ Verhit intussen 35 g boter in een koekenpan en bak de verse worsten rondom bruin. Voeg de room en wijn toe, breng aan de kook en laat de worsten op laag vuur in ± 20 minuten gaar sudderen.

Stap 3/ Verhit, als de aardappels bijna gaar zijn, 40 g boter in een koekenpan en bak de appelblokjes ± 3 minuten op hoog vuur tot ze licht beginnen te kleuren en goed heet zijn. Ze moeten wel beet houden, dus bak niet te lang. Voeg de rode peper naar smaak toe en bak deze 1 minuten mee.

Stap 4/ Verhit intussen in een steelpan de melk en 50 g boter tot de melk kookt. Giet de aardappels af en doe ze terug in de hete pan. Laat ze 1 minuten uitstomen op laag vuur. Stamp ze tot puree en roer de hete melk en boter erdoor. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de hete appelblokjes en peper door de aardappelpuree en houd de puree goed warm.

Stap 5/ Neem de worsten uit de pan, kook de saus op hoog vuur een paar minuten in en roer de mosterd erdoor. Serveer de hete bliksem met de verse worst en mosterdsaus.

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.