Goulashsoep

Klassieker uit de Hongaarse keuken. Heerlijk voor op een winterse dag.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
    Stoven: 3 uur
    Snelkookpan: 45 minuten

  • 6 - 8

Benodigdheden

  • Snelkookpan (optioneel)

Ingredienten

  • 100 g spekblokjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g runderriblappen, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 250 g vastkokende aardappel, in blokjes
  • 1 el pikant gerookt paprikapoeder
  • 1 el mild paprikapoeder
  • 2 tl karwijzaad
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomaatblokjes (400 g)
  • 1 liter runderbouillon

Werkwijze

Stap 1/ Verhit voor de goulashsoep een paar eetlepels olie in een braadpan en bak het spek ± 3 minuten op matig vuur.

Stap 2/ Bestrooi het vlees met peper en zout en doe bij het spek. Draai het vuur hoog en bak de blokjes vlees rondom bruin.

Stap 3/ Voeg de uien, knoflook, paprika en aardappel toe en bak alles ± 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en karwijzaad toe en bak kort mee.

Stap 4/ Roer de tomatenpuree erdoor en doe dan de gepelde tomaten en runderbouillon erbij. Breng het gerecht tegen de kook, doe het deksel op de pan en laat de goulashsoep op laag vuur ± 3 uur zachtjes stoven* tot het vlees uit elkaar valt.

*Snelkookpan: Vanaf stap 4 kan het gerecht in de snelkookpan. Breng de soep met de deksel op de pan aan de kook en laat onder druk komen. Gebruik stand 2 en kook de soep 40 minuten. Laat afkoelen tot de druk van de pan is.

12 Reacties op "Goulashsoep"

  • Jeanine

    16 december 2018 om 11:09

    Is komijn een tikfoutje?
    Ik dscht dat er karwij/kummel bij moest?

    Ben benieuwd,
    Groetjes van Jeanine

    • Eke Mariën

      17 december 2018 om 14:37

      Hoi Jeanine, je hebt helemaal gelijk. Ik ga het meteen aanpassen. Overigens wordt het met komijn ook lekker hoor. Maar karwij geeft die typische smaak aan het gerecht. Dank voor je reactie.

  • Thea

    14 januari 2018 om 19:34

    Hallo ik zoek een verse tomatensoep recept voor de snelkookpan ?

    • Eke Mariën

      14 januari 2018 om 22:01

      Hoi Thea, ik heb er nog geen op m’n site staan maar er zijn er genoeg te vinden op het web. Succes

  • sofia

    18 december 2017 om 14:33

    Kan ook met soepvlees gemaakt worden? Ik heb een vleespakket van de Sonnehoeve Lakenvelders en daar zit soepvlees in, vandaar.

    • Eke Mariën

      19 december 2017 om 15:59

      Hoi Sofia, ja zeker, als het maar stoofvlees is! Succes

  • debby

    16 december 2017 om 22:21

    Mag ik vragen waarom je het eerst in de braadpan bakt en niet direct in de snelkookpan? Ik dacht dat dat ook kon. Deden ze in ieder geval wel in Marokko. Destijds. Alvast bedankt voor je reactie!

    • Eke Mariën

      19 december 2017 om 16:00

      Omdat de bodem van een snelkookpan niet mooi bruint, tenminste de mijne niet…

  • Nelly van Doorn

    10 december 2017 om 22:25

    Ik heb een Miele hogedruk oven, Is de kooktijd dan hetzelfde op 120 graden als met een hogedruk pan?

    • Eke Mariën

      19 december 2017 om 16:02

      Ja zeker, de temperatuur bepaald de kooktijd.

  • Astrud

    10 december 2017 om 12:49

    Ik mis de aardappelen in de ingrediënten lijst…toch?

    • Eke Mariën

      10 december 2017 om 21:18

      Ja klopt, inmiddels aangepast. Dank voor je bericht!

Reactie

Plaats hier uw reactie