Gevulde karbonades met piment, kaneel en tijm
Dit recept bewijst dat kaneel ook heerlijk is in hartige gerechten.

hoofd Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 25 minuten4 personen
Ingredienten
- 5 el olie
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 2 rode pepers, zaden verwijderd, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2,5 cm gemberwortel, geraspt
- 1 el verse tijmblaadjes (plus extra om te garneren)
- 5 pimentbollen (gecruched in de vijzel)
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 borrelglaasje jenever
- sap en geraspte schil van 1 limoen
- 4 ribkarbonades van elk ± 200 gram
- 3 el olie
- 1 limoen, in partjes
Werkwijze
In dit recept staat het specerij kaneel op een hele andere manier in de spotlight.
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180° C.
Stap 2/ Verhit 2 eetlepels van de olie en fruit hierin de ui met de pepers en knoflook ± 5 min. Voeg gember, tijm, piment en kaneel toe en bak een paar minuten mee. Schenk de jenever en limoensap erbij en laat zachtjes koken tot al het vocht is verdampt en het mengsel een dikke pasta is. Doe over in een kom en laat afkoelen.
Stap 3/ Snijd de karbonades horizontaal bijna door. Bestrooi ze van binnen en buiten met peper en zout. Klap de karbonades open en verdeel de helft van de pasta over het vlees. Sla de karbonades dicht en verdeel de rest van de pasta over de buitenkanten van de karbonades.
Stap 4/ Verhit de olie in een koekenpan en bak de karbonades aan beide kanten bruin in ±3 minuten. Doe het vlees over in een bakblik en gaar de karbonades nog 25 minuten in de oven. Keer halverwege. Garneer de karbonades met vers gehakte tijm en serveer met een partje limoen.
Dit recept is lekker met een voorjaarsstamppot met raapstelen en waterkers.