Gevulde dorade

De buikholte van dorade kun je prima vullen. Zo krijgt de vis meer smaak op de barbecue.

  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • 4 personen

Benodigdheden

  • barbecue met deksel

Ingredienten

  • 2 hele dorades, schoongemaakt en ontschubt
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 laurierblaadjes
  • 2 el olijfolie (om te bakken)
  • 1 el chilivlokken

Werkwijze

Zo maak je gevulde dorade:

Stap 1/ Snij de zijkanten van de vis om de 3 cm in (bekijk deze video om te zien hoe je dit doet). Het insnijden van de vis zorgt ervoor dat de warmte makkelijker naar binnen kan dringen en de vis niet kromtrekt tijdens het bakken.

Stap 2/ Snij de citroen in dunne plakken en de teentjes knoflook in dunne plakjes. Vul de buikholten van de vis met plakken citroen, 3 laurierblaadjes en plakjes knoflook.

Stap 3/ Smeer de vis in met olie en bestrooi aan beide kanten met zout en chilivlokken.

Stap 4/ Rooster de vis op een matig warme barbecue, circa 5 minuten op elke kant. Gebruik een deksel op de barbecue tijdens het garen.

Reactie

Plaats hier uw reactie