Geroerbakte asperges met zalm

Een leuke en makkelijke manier om eens iets anders met asperges te doen.

Asperges koken

De witte asperge behoort tot de elite van groenten die de hoofdrol krijgen op je bord. Niet zonder reden, de groente heeft een bijzondere, uitgesproken smaak en is enorm veelzijdig in haar bereidingen. Één daarvan is asperges koken. Gekookte asperges met ham, boter en eieren is de klassieke bereiding maar het is zonde om het daarbij…

Benodigdheden

  • wok

Ingredienten

  • 500 g witte asperges
  • 4 stukken zalm van circa 75 - 100 gram
  • 3 el koolzaadolie
  • 50 g waterkers
  • 2 el balsamico crème

Werkwijze

In deze video laat ik zien hoe je asperges roerbakt.

Stap 1/ Maak de asperges schoon. In deze video kun je zien hoe.

Stap 2/ Snijd de asperges schuin in plakken van een centimeter.

Stap 3/ Verhit een grillpan of -plaat op hoog vuur. Smeer de stukken zalm aan beide kanten in met de olie en bestrooi ze met peper en zout.

Stap 4/ Grill de zalm* circa 3 minuten op de mooie kant van de filet (begin niet op de donkere velkant). Draai de zalm en grill de andere kant 2 minuten. Doe de zalm over op een bord en laat nog even doorgaren. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie.

Stap 5/ Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de rest van de olie toe en roerbak de asperges circa 2 – 3 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. De asperges mogen best stevig zijn als je ze uit de pan schept. Ze garen nog even door na het bakken.

Stap 6/ Serveer de geroerbakte asperges met de gegrilde zalm, waterkers en balsamico crème.

*Zalm is een vette vis en daarom redelijk goed te grillen zonder dat de vis blijft plakken aan de bodem van de pan of plaat. Witvis blijft veel vaker plakken. Je kunt dat voorkomen door bakpapier op de grillplaat te gebruiken. Dat gaat uitstekend. Je krijgt een mooie grillstreep en de vis is gemakkelijk te keren.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: