Gepofte knolletjes uit het vuur

Deze knolletjes (bieten, meiknol, koolrabi) rooster je tussen de kolen van de barbecue, een ideaal bijgerecht.

salsa gepofte knolletjes
  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • 4

Benodigdheden

  • barbecue (met deksel)

Ingredienten

  • 1 kilo knolletjes: bietjes, meiknol, koolrabi
  • 2 - 3 el olijfolie (om te bakken)

Werkwijze

Het recept voor gepofte knolletjes van het vuur.

Was de knolletjes goed en smeer ze in met olie. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg de knollen tussen de kolen in een vuur (of barbecue). Rooster de bietjes 30 minuten tussen de kolen, meiknol en koolrabi is sneller gaar. Keer de groenten af en toe. Pel de schil er eventueel af en serveer met paprikasalsa.

Tip: Serveer de gepofte knolletjes met salsa van geroosterde paprika

Kijk hier de video over groente van de barbecue!

Reactie

Plaats hier uw reactie