Gegrilde avocado met avocadomayonaise

Stevige, rijpe avocado's zijn perfect om te grillen. Een goeie combinatie met romige avocadomayonaise.

  • /
  • Bereidingstijd: 20 minuten

  • 4 porties

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingredienten

  • 3 rijpe avocado's (beetje stevig)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 ml mayonaise
  • 1 el limoensap
  • 1 el verse koriander, fijngehakt

Werkwijze

Gebruik voor het grillen van avocado’s rijpe avocado’s die nog wel stevig zijn. Avocadomayonaise is makkelijk te maken en heerlijk bij de gegrilde avocadopartjes.

Stap 1/ Snij de avocado’s rond de pit doormidden. Pel van vier helften voorzichtig de schil en snij ze elk in vijf parten (over de lengte). Smeer de partjes in met een beetje olie en bestrooi ze met peper en zout. Lepel uit de andere twee helften het vruchtvlees en pureer het met de mayonaise. Breng de avocadomayonaise op smaak met het limoensap, koriander, peper en zout.

Stap 2/ Verhit een grillplaat of -pan op hoog vuur en grill hierop de avocadopartjes circa 1 à 2 minuten op elke kant tot er mooie bruine grillstreepjes op staan.

Stap 3/ Serveer de gegrilde avocado met de avocadomayonaise.

Reactie

Plaats hier uw reactie