Fricassee
Fricassée is een a la minute ragout. Een leuk voorgerecht met een klassieke twist.

voor 20 min bereidingstijd
4
Ingredienten
- 250 g biefstuk
- 1 el olijfolie
- 50 g gerookte spekblokjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 25 g zongedroogde tomaten
- Peper en zout
- 1 el bloem
- 1 dl vleesfond
- 0,5 dl room
- 1 el salie
- 50 g zwarte olijven
- 4 vol au vents (ragoutbakjes)
Werkwijze
* Klik hier voor het recept van de vleesfond.
Stap 1/ Snij de biefstuk in reepjes van 1,5 cm.
Stap 2/ Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak deze 5 min. met het spek mee.
Stap 3/ Bestrooi de reepjes biefstuk met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak ze mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren.
Stap 4/ Voeg de bouillon en room toe en roer goed tot er een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met de salie, olijven, peper en zout.
Stap 5/ Laat de fricassee nog een paar minuten zachtjes doorgaren.
Stap 6/ Verwarm de vol au vents (ragoutbakjes) kort in de oven en vul ze met de fricassée.
Serveertip: Aardappels uit de oven met gegrilde venkel.