Fricassee

Fricassée is een a la minute ragout. Een leuk voorgerecht met een klassieke twist.

  • 20 min bereidingstijd

  • 4

Waarom dit recept werkt:

*De biefstuk wordt kort gebakken zodat het vlees mals blijft. Te lang bakken zorgt voor droog en taai vlees.

*De bloem zorgt voor binding in de saus maar moet wel even doorgaren om de rauwe bloemsmaak eraf te halen

Ingredienten

  • 250 g biefstuk
  • 1 el olijfolie
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 25 g zongedroogde tomaten
  • Peper en zout
  • 1 el bloem
  • 1 dl vleesfond
  • 0,5 dl room
  • 1 el salie
  • 50 g zwarte olijven
  • 4 vol au vents (ragoutbakjes)

Werkwijze

* Klik hier voor het recept van de vleesfond.

Stap 1/ Snij de biefstuk in reepjes van 1,5 cm.

Stap 2/ Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak deze 5 min. met het spek mee.

Stap 3/ Bestrooi de reepjes biefstuk met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak ze mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren.

Stap 4/ Voeg de bouillon en room toe en roer goed tot er een gebonden saus ontstaat.  Breng de saus op smaak met de salie, olijven, peper en zout.

Stap 5/ Laat de fricassee nog een paar minuten zachtjes doorgaren.

Stap 6/ Verwarm de vol au vents (ragoutbakjes) kort in de oven en vul ze met de fricassée.

Serveertip: Aardappels uit de oven met gegrilde venkel.

Lekkerder leren koken?