Cote de boeuf

Eén van de lekkerste stukken vlees van de barbecue. Mits bereid met kennis natuurlijk.

  • Bereidingstijd: 1,5 uur

  • 4 - 6 personen

Reverse Sear

Bij het bakken van een groot stuk vlees op de barbecue kun je beter eerst het hele stuk vlees langzaam garen naar de gewenste kerntemperatuur (55 graden voor rosé, 65 graden voor well done). Dat gaat het best op een kamado die je verwarmt tot 100 à 120 graden. Gebruik een kernthermometer om de temperatuur in de gaten te houden. Na het bakken stook je de barbecue op en bak je het vlees kort aan beide kanten voor een lekker korstje. Deze techniek wordt 'reverse sear' genoemd, omgekeerd aanbakken.

Benodigdheden

  • kamado barbecue

Ingredienten

  • cote de beouf van 1,5 kilo (met 1 bot)
  • 4 - 6 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 10 ansjovisfilets, in stukjes van 2 cm
  • 20 tijmtopjes van 1 - 2 cm
  • 2 el olie

Werkwijze

Zo maak je cote de boeuf

Stap 1/ Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Stap 2/ Voorzie het vlees aan beide kanten van circa 20 inkepingen van 2 cm diep. Steek in elke inkeping een plakjes, knoflook, stukje ansjovis en wat tijm.

Stap 3/ Smeer het vlees in met een dun laagje olie en gaar het op een kamado van circa 100 à 120° C langzaam naar 50° C kerntemperatuur. Gebruik een thermometer.

Stap 4/ Stook de barbecue op tot heet en bak het vlees aan beide kanten bruin in een paar minuten. Keer regelmatig.

Stap 5/ Snij het vlees in plakken en serveer met brood.

Één Reactie op "Côte de boeuf"

  • Herman

    28 juni 2018 om 20:14

    Prachtig recept ik doe dat ook altijd zo! Geweldig

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die om de week op vrijdag 17.00 uur verschijnt.