Cote de boeuf
Eén van de lekkerste stukken vlees van de barbecue. Mits bereid met kennis natuurlijk.

hoofd Bereidingstijd: 1,5 uur
4 - 6 personen
Benodigdheden
- kamado barbecue
Ingredienten
- cote de beouf van 1,5 kilo (met 1 bot)
- 4 - 6 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 10 ansjovisfilets, in stukjes van 2 cm
- 20 tijmtopjes van 1 - 2 cm
- 2 el olie
Werkwijze
Cote de boeuf is geweldig vlees voor op de barbecue. Het is mals en beschikt over voldoende vet om het vlees tijdens het roosteren sappig te houden. Zo maak je cote de boeuf:
Stap 1/ Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Stap 2/ Voorzie het vlees aan beide kanten van circa 20 inkepingen van 2 cm diep. Steek in elke inkeping een plakjes, knoflook, stukje ansjovis en wat tijm.
Stap 3/ Smeer het vlees in met een dun laagje olie en gaar het op een kamado van circa 100 à 120° C langzaam naar 50° C kerntemperatuur. Gebruik een thermometer.
Stap 4/ Stook de barbecue op tot heet en bak het vlees aan beide kanten bruin in een paar minuten. Keer regelmatig.
Stap 5/ Snij het vlees in plakken en serveer met brood.
Kijk hier de video over de barbecue basics. Lees hier meer over barbecueën.
Herman
Prachtig recept ik doe dat ook altijd zo! Geweldig