Ceviche

Ceviche is een populair gerecht in Zuid-Amerika. De rauw gemarineerde vis lijkt te garen door inwerking van het zuur

  • Bereidingstijd: 30 minuten
    Marineren: 5 minuten

  • 4 personen

Zuren en basen

Bijna al ons eten bevat zuren en basen. Zuur is een bekende smaak, die proef je als je fruit eet. Basen of een basische smaak proef je minder vaak, het is de smaak van zeep. Chemisch gezien is het een stof die zuur kan neutraliseren. In de keuken komen veel verschillende zuren voor, zoals citroensap,…

Ingredienten

  • sap van 1/2 limoen (15 gram)
  • sap van 1/2 sinaasappel (30 gram)
  • pulp van 1 passiefruit (20 gram)
  • 2 trostomaten
  • 1/2 milde rode peper, fijngehakt
  • 300 g kabeljauwhaas (of andere witvis)
  • 1/2 bakje Daikon cress (of tuinkers)

Werkwijze

Stap 1/ Meng het limoensap met het sinaasappelsap en passiefruit.

Stap 2 / Breng een pan met water aan de kook. Maak aan de ronde kant van de tomaten twee ondiepe inkepingen en dompel de tomaten 15 seconden onder in het kokende water. Schep uit de pan en spoel koud. Pel de schilletjes er met een mesje af. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaden met een lepel, deze worden niet gebruikt (maar zijn heerlijk in een tomatensaus). Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng het met de rode peper door het sapmengsel. Breng de dressing op smaak met een beetje zout.

Stap 3/ Snijd de vis in dunne plakjes en verdeel over borden. Bestrooi met een beetje zout en lepel de dressing erover. Laat 5 minuten intrekken. Garneer met takjes Daikon cress.

2 Reacties op "Ceviche"

  • walter

    20 juli 2019 om 16:06

    Interessant maar toch een contradictie gevonden. Uit uw beschrijving blijkt onmiddellijke consumptie maar in de samenvatting stelt u 1 uur marineren. Ben nu ni zeker hoe he in elkaar zit

    Met dank voor uw advies

    • Eke Mariën

      20 juli 2019 om 21:15

      Klopt! Ik heb het aangepast. Dank voor je reactie Walter

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.