Ceviche
Ceviche is een populair gerecht in Zuid-Amerika. De rauw gemarineerde vis lijkt te garen door inwerking van het zuur

voor Bereidingstijd: 30 minuten
Marineren: 5 minuten4 personen
Ingredienten
- sap van 1/2 limoen (15 gram)
- sap van 1/2 sinaasappel (30 gram)
- pulp van 1 passiefruit (20 gram)
- 2 trostomaten
- 1/2 milde rode peper, fijngehakt
- 300 g kabeljauwhaas (of andere witvis)
- 1/2 bakje Daikon cress (of tuinkers)
Werkwijze
Ceviche is een Zuid-Amerikaase bereiding van vis. Met behulp van limoensap marineer je de vis waardoor het lijkt alsof de vis gaar wordt.
Stap 1/ Meng het limoensap met het sinaasappelsap en passiefruit.
Stap 2 / Breng een pan met water aan de kook. Maak aan de ronde kant van de tomaten twee ondiepe inkepingen en dompel de tomaten 15 seconden onder in het kokende water. Schep uit de pan en spoel koud. Pel de schilletjes er met een mesje af. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaden met een lepel, deze worden niet gebruikt (maar zijn heerlijk in een tomatensaus). Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng het met de rode peper door het sapmengsel. Breng de dressing op smaak met een beetje zout.
Stap 3/ Snijd de vis in dunne plakjes en verdeel over borden. Bestrooi de ceviche met een beetje zout en lepel de dressing erover. Laat 5 minuten intrekken. Garneer met takjes Daikon cress.
Lees hier meer over zuren en basen.
walter
Interessant maar toch een contradictie gevonden. Uit uw beschrijving blijkt onmiddellijke consumptie maar in de samenvatting stelt u 1 uur marineren. Ben nu ni zeker hoe he in elkaar zit
Met dank voor uw advies
Eke Mariën
Klopt! Ik heb het aangepast. Dank voor je reactie Walter