Broodjes pulled pork met koolsla
Pulled pork is echt geweldig in de snelkookpan. Niet alleen bespaar je uren tijd maar het vlees wordt zachter in de snelkookpan en krijgt meer smaak.

hoofd Bereidingstijd: 15 minuten
Snelkookpan: 60 minuten8-10 stuks
Ingredienten
- 2 tl mild paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder of cayennepeper
- 1 el komijnzaad
- 1 kilo varkensnek (procureur) of varkensschouder
- 2 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 ml tomatenketchup
- 50 ml stroop
- 400 g gepelde tomaten (1 blik)
- 8-10 harde bolletjes
- 1 kropje babyromaine
Werkwijze
Stap 1/ Meng het paprikapoeder met het chilipoeder en komijnzaad en wrijf het varkensvlees er mee in. Bak het vlees in een koekenpan rondom bruin in een paar eetlepels olie. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
Stap 2/ Doe de inhoud van de pan over in een snelkookpan en voeg de ketchup, stroop en tomaten toe. Sluit de pan met het deksel en breng op hoog vuur onder druk (stand 2). Draai het vuur laag en kook het vlees 45 minuten onder druk. Draai het vuur uit en laat de pan nog 15 minuten staan. Laat de resterende druk ontsnappen uit het drukventiel.
Stap 3/ Open de pan en haal het vlees eruit. Doe de saus over in een steelpan en pureer met een staafmixer. Pluk het vlees uit elkaar in draadjes. Serveer de pulled pork met een beetje saus, blaadje babyromaine en koolsla op broodjes.
Tip: Lekker met (rode)koolsalade.
Snijd daarvoor een ½ rode of groene spitskool in flinterdunne reepjes (dat gaat makkelijk met een Japanse mandoline). Meng er 1 theelepel gemalen komijnzaad, 1 theelepel zout, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 theelepels poedersuiker en 2 eetlepels mayonaise door. Laat de salade 15 minuten staan voor te serveren.
Nikki
Een groot succes!
Saus is werkelijk perfect, heel lekker.
Ik maak deze variant voor mn zoon en man en voor mezelf maak ik het veganistisch. Alles hetzelfde, alleen met restgroente en dan een hele korte kooktijd natuurlijk. Echt een aanrader!
Eke Mariën
Leuk te horen Nikki!
Daniëlle
Gaat het hier om varkensnek of procureur aan 1 stuk, dus niet versneden tot karbonades oid? Want dat kan ik hier namelijk nergens kopen, karbonades of (hele dunne) procureur lapjes wel.
En bedoel je echt rode spitskool of kan ik een gewone rode kool nemen?
Ik heb vorig jaar na het lezen van jouw enthousiaste artikelen erover daadwerkelijk een snelkookpan gekocht. Dat was de beste aankoop van het jaar mag ik wel zeggen, nooit meer taai soepvlees en Eindelijk eens heerlijk zacht rendangvlees. Nu ben ik niet zo’n culinaire waaghals maar ik krijg steeds meer zelf vertrouwen omdat alles gewoon lukt in die pan. Dus als je nog wat recepten hebt liggen, kom maar op!
Eke Mariën
Hoi Danielle, pulled pork kun je het beste maken van een groot stuk gestoofd varkensvlees. Als dat goed gaar is kun je het mooi in draden uit elkaar trekken. Dat is wat lastiger met lapjes. Maar als je dat niet kan krijgen dan zijn schouderkarbonades ook een goed idee. Als het maar geen mager vlees is. Dat wordt te droog tijdens het stoven.
Wat betreft de spitskool. Ja, ik heb een rode spitskool gebruikt voor de leuke kleur op de foto maar je kunt ook gewoon een groene gebruiken. Maakt qua smaak niet uit. Rode kool kan ook maar die is iets steviger.
Leuk te horen dat je zo enthousiast bent over de snelkookpan. Koken is vooral een kwestie van doen!
Marjo Evers
Moet dat appelstroop zijn voor pulled pork
Groetjes marjo
Eke Mariën
Hoi Marjo, appelstroop zou kunnen maar ik bedoelde eigenlijk gewoon donkere suikerstroop (voor op de pannenkoeken)
JB
Dank Eke!
JB
Hallo,
Ik vroeg mij af of het echt een eetlepel komijnzaad moet zijn.
Dit lijkt mij nogal veel in verhouding met de andere kruiden.
Klopt dit? Alvast bedankt!
Eke Mariën
Hoi JB, ja wat mij betreft wel. Maar ik hou erg van komijn. Op deze hoeveelheid vlees kan het ook geen kwaad. Succes.