Avocadohummus
Romige hummus van avocado en kikkererwten.

basis Bereidingstijd: 5 minuten
10 porties
Benodigdheden
- Staafmixer of blender
Ingredienten
- 1 rijpe avocado
- 1 blikje of potje gekookte kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 20 g tahin (sesampasta) = 1 el
- 15 ml citroensap (1,5 el)
- 10 g muntblaadjes (2 el)
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 - 4 el water
Werkwijze
Zo maak je avocadohummus:
Stap 1/ Halveer eerst de avocado rond de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil met een eetlepel.
Stap 2/ Pureer de avocado met de kikkererwten, tahin, citroensap, munt en olijfolie. Breng de humus op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe om de juiste dikte te krijgen.
In deze video zie je hoe je deze avocadohummus maakt. Bekijk ook de andere recepten met avocado!
Zoals: koude avocadosoep, Avocadomayonaise, Witte chocolade-avocadomousse, Gegrilde avocado, Gevulde avocado’s met Hollandse garnalen en Avocadosalade met avocadoroosjes.