Aquafaba muffins
Luchtige vegan muffins met opgeslagen vocht van gekookte peulvruchten (aquafaba).

gebak/taart Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 25 minuten12 stuks
Benodigdheden
- Muffinvorm (12)
- Staande- of handmixer
Ingredienten
- 1 rijpe banaan
- 200 g appelmoes
- 100 ml aquafaba
- 75 ml ahornsiroop
- 60 ml soja- of kokosmelk
- 150 g bloem
- 50 g amandelmeel
- 8 g bakpoeder
- 2,5 g bakingsoda
- ½ tl kaneel
- ½ tl kardemom
- 75 g walnoten, grof gehakt
Werkwijze
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 2/ Prak de banaan fijn en roer de appelmoes en melk erdoor.
Stap 3/ Mix aquafaba luchtig met de ahornsiroop
Stap 4/ Zeef bloem, amandelmeel, bakpoeder, bakingsoda en specerijen boven een kom.
Stap 5/ Mix er het banaanmengsel door.
Stap 6/ Spatel in twee delen het aquafaba-schuim erdoor.
Stap 7/ Schep er ¾ van de walnoten door.
Stap 8/ Verdeel het beslag over de muffinvorm en bestrooi met de rest van de noten.
Stap 9/ Bak de muffins 25 minuten in het midden van de oven. (Liefst op een voorverwarmde ovensteen, zie ook deze video)
Richard
ik wil graag dit recept maken maar op wat voor temperatuur moet de oven of zet je de oven uit nadat de muffins in de oven gaan?
Mooie site met veel handige info. Ga zo door.
Eke Mariën
De oven moet worden voorverwarmd op 200 graden. Staat ook bovenaan in het recept:-)