Koken met Kennis
Leert je beter en lekkerder koken
  • online cursussen
  • recepten
  • video’s
  • blogs
  • workshops

Kookkennis: recept

frituren kroket
Kennis

De perfecte kroket

Zonder krokante korst, geen perfecte kroket. Een kroket moet ‘krak’ zeggen als je er in bijt. En de korst moet…

BakkenKooktechniekRecept
achtergrond eieren pasen
Kennis

Eieren scheiden

! Sterker nog, in het huwelijk van eiwit en eidooier, betekent een scheiding meestal het begin van een smakelijk avontuur…

KookkennisRecept
groenten knolselderij seizoen
Kennis

Seizoen: knolselderij

Niet moeders mooiste, wél een juweeltje in de keuken. Zonder knolselderij maak je geen echte erwtensoep of geurige bouillon. Knolselderij…

ActueelReceptseizoen
eieren groenten saus
Kennis

Vegasauzen

Sauzen geven een gerecht sjeu. Ze zorgen voor meer smaak, meer smeuïgheid en meer eenheid. Meestal zijn sauzen gebaseerd op…

ActueelKookkennisRecept
bakken brood focaccia
Kennis

Focaccia

Een focaccia-recept lijkt zo eenvoudig. Met alleen bloem, water, gist, olijfolie en zout bak je het bekendste brood van Italië. Maar…

ActueelBakkenRecept
octopus snelkookpan stoven vis
Kennis

Het geheim van malse octopus

Portugezen zijn gek op vis. Elk eettentje heeft vis op de kaart en elke supermarkt heeft een goed gesorteerde visafdeling. Op straat ruik je de typische geur van sardientjes van de barbecue, een Portugese specialiteit.

ActueelKookkennisKooktechniekRecept
bakken pizza
Kennis

Flammkuchen

Vier je vakantie thuis! In dit blog leg ik uit hoe je heerlijke knisperende Elzasser pizza’s bakt. In Frankrijk tarte flambée…

BakkenKooktechniekRecept
ijs ijs zonder ijsmachine kooktechnieken
Kennis

IJs maken zonder ijsmachine 2

Meringue-ijs Tot nu toe dacht ik dat ijs uit de ijsmachine niet te evenaren was. Inmiddels weet ik beter. De…

ActueelGezondheidKookkennisRecept
magnetron mayonaise warm
Kennis

Warme mayonaise

Warme mayonaise-soufflé met chips Met deze wonderlijke warme mayonaise breng ik een ode aan de magnetron. Misschien ga ik met…

AlgemeenKookkennisKooktechniekRecept
  • Volgende >

Nieuwsbrief

Tags

  • gezondheid
  • roken
  • stomen
  • saus
  • stikstof
  • dagelijkse kost
  • snoepgoed

Categorieën

  • Actueel
  • Algemeen
  • apparatuur
  • Bakken
  • Geschiedenis
  • Gezondheid
  • ijs
  • Kookkennis
  • Kooktechniek
  • Recept
  • seizoen
  • snoepgoed

Recente berichten

  • Keukenlab
  • Bakken met Kennis recensies
  • Koken met Kennis recensies
  • Emulgeren en schiften (mayologie)
  • Word lid van de Kennisclub!

Boeken

  • 32,50
    Het nieuwe boek van Eke Mariën en Jan Groenewold, alias Cook & Chemist. In dit boek  behandelen we de fysische en chemische processen die ten grondslag liggen aan het koken. Lees meer
    Koop nu >
  • Bakken met Kennis
    29,99
    In dit boek Bakken met Kennis leer ik je 'het waarom' van het bakken. Veel achtergrondinformatie en 80 heerlijke recepten. Lees meer
    Koop nu >
  • 22,50
    Koken met Kennis is een bundeling van de twee eerder verschenen Cook & Chemist boeken. In het boek laten we zien dat je met wetenschappelijke kennis je keukenprestaties kunt verbeteren. Lees meer
    Koop nu >

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home

  • Cursussen
  • Video's
  • Recepten
  • Workshops

Kennis

  • Algemeen
  • Kooktechniek
  • Kookkennis
  • Actueel

Over ons

  • Wie zijn wij?
  • Missie
  • Publicaties
  • Kennis inhuren?

Contact

  • Eke Mariën
  • Zeeburgerdijk 640
  • 1095 AN Amsterdam
  • +31(0)613 358 496
  • info@ekemarien.nl
Realisatie door RK Mediadesign
© Copyright 2019, Koken met Kennis

Menu

  • online cursussen
  • recepten
  • video’s
  • blogs
  • workshops

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.